Ποιοι επιχειρηματίες κατέθεσαν αίτηση για τηλεοπτικές άδειες – Ν. Παππάς: Τέλος στο τρίγωνο της διαπλοκής

08:30 4/7/2016 - Πηγή: BankWars

Στην τελική ευθεία βρίσκεται ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατάθεσης των δικαιολογητικών. Αίτηση κατέθεσε και ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, χωρίς ωστόσο να έχει λάβει ενημερότητα από τις τράπεζες.

Ειδικότερα, αίτηση για άδεια πανελλαδικής εμβέλειας κατέθεσε και το ETV (Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ), συμφερόντων Βρυώνη.

Αίτηση κατέθεσε και ο επιχειρηματίας και μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ,

Ιβάν Σαββίδης.

Ηλεκτρονικά έστειλαν τις αιτήσεις τους στον τηλεοπτικό διαγωνισμό οι εταιρείας του Χρ. Καλογρίτσα και του Ε. Μαρινάκη για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας, σύμφωνα με typologies.gr

Αίτηση στη Γενική Γραμματεία για αίτηση εθνικής εμβέλειας κατέθεσε όπως αναμενόταν ο Alpha και το ΑΡΤ TV του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Τις προηγούμενες ημέρες είχαν καταθέσει αιτήσεις ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 που ανήκει στην οικογένεια Κυριακού, ο τηλεοπτικός σταθμός Star Channel, της οικογένειας Βαρδινογιάννη και ο ΣΚΑΪ του Γ. Αλαφούζου.

Οι 11 υποψήφιοι είναι οι εξής:

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ – ΣΚΑΙ ΑΕ
2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑSTAR CHANNEL
3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΕ
4. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED
5. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ
6. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
7. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ
8. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. – “EPSILON TV”
9. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
10. ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ – MEGA CHANNEL
11. City News ΑRΤ TV

Μία ώρα αργότερα αρχίζει η αποσφράγιση των φακέλων από την Πενταμελή Ειδική Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού, ώστε να ελεγχθεί η προσκόμιση των απαραιτήτων, σύμφωνα με την Προκήρυξη, δικαιολογητικών. Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Προβολών της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, παρουσία των νομίμων εκπροσώπων των υποψηφίων ή των ειδικά εξουσιοδοτημένων εκπροσώπων τους.

Δήλωση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά:

«Η επιτυχημένη ολοκλήρωση της υποβολής φακέλων υποψηφιότητας στο διαγωνισμό για την αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών συνιστά ένα μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση της υλοποίησης μιας βασικής προεκλογικής δέσμευσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μετά από 25 χρόνια ανομίας, το τηλεοπτικό τοπίο στη χώρα μας θα λειτουργήσει για πρώτη φορά με όρους νομιμότητας, διαφάνειας και υγείας. Βάλαμε τέλος στο τρίγωνο της διαπλοκής «κανάλια-τράπεζες-πολιτικοί».

Οι 11 υποψηφιότητες συνιστούν, επίσης, την καλύτερη απάντηση σε όσους έδωσαν μεγάλη μάχη να μη γίνει ποτέ ο διαγωνισμός.

Ραντεβού στις αρχές Αυγούστου, για τη δημοπράτηση των αδειών, από την οποία θα προκύψουν τα τέσσερα ιδιωτικά κανάλια που θα απαρτίζουν το νέο τηλεοπτικό τοπίο της χώρας, από τη νέα σεζόν».

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Σήμερα Δευτέρα, τελευταία ημέρα προθεσμίας, σύμφωνα με τα «Παραπολιτικά», ο εφοπλιστής και Πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγ.Μαρνάκης πρόκειται να καταθέσει αίτηση για μία από τις 4 τηλεοπτικές άδειες, μέσω της εταιρίας «Alter Ego»

Οπως σημειώνεται, ο Βαγγέλης Μαρινάκης παρουσιάζεται αποφασισμένος να επενδύσει στον χώρα της τηλεόρασης περισσότερα από 50 εκατ. ευρώ από την πρώτη στιγμή (εφόσον φυσικά πάρει κάποια συχνότητα), θέλοντας να δημιουργήσει έναν τηλεοπτικό σταθμό που θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο. Παράλληλα επισημαίνεται ότι η «Alter Ego» πρόκειται να συμμετάσχει μόνη της στον υπό διενέργεια διαγωνισμό.

Ολοκληρώνεται σήμερα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, ενώ την ίδια στιγμή εκδικάζονται στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι 23 αιτήσεις ακύρωσης σχεδόν του συνόλου των τηλεοπτικών σταθμών κατά των υπουργικών αποφάσεων που εφαρμόζουν το νόμο Παππά.

Ήδη έχουν υποβάλλει αιτήσεις ο ΣΚΑΙ που ανήκει στην οικογένεια Αλαφούζου και ο STAR που ανήκει στην οικογένεια Βαρδινογιάννη.
Αιτήσεις αναμένεται μέχρι το μεσημέρι σήμερα να υποβάλλουν:
ΑΝΤΕΝΝΑ που ανήκει στην οικογένεια Κυριακού.

-Ο ΑLPHA του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά. (Φήμες, θέλουν συνεργαζόμενο τον Τούρκο επιχειρηματία και μιντιάρχη Ατζούν Ιλίτζαλι, ο οποίος είχε εκφράσει στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα την πρόθεσή του να διεκδικήσει τηλεοπτική άδεια)

EPSILON του Φίλιππου Βρυώνη.

Μέχρι χθες το απόγευμα, δεν είχε αποσαφηνιστεί αν θα υποβληθεί αίτηση και από ομάδα επιχειρηματιών της Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα