Ο Τσίπρας απέρριψε την πρόταση Γιούνκερ για παράταση του προγράμματος – Όλο το παρασκήνιο

09:59 9/6/2015 - Πηγή: BankWars

Πρόταση για παράταση του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης έως τον Μάρτιο του 2016 απέρριψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης της προηγούμενης εβδομάδας.

Επικαλούμενη τρεις Ευρωπαίους αξιωματούχους, η Wall Street Journal αποκαλύπτει ότι οι πιστωτές της Ελλάδα εξετάζουν το ενδεχόμενο παράτασης του ελληνικού προγράμματος έως τον Μάρτιο του 2016.

Μάλιστα, αποκαλύπτουν πως το

σχέδιο τέθηκε στην τριμερή συνάντηση της προηγούμενης εβδομάδας μεταξύ των ΤσίπραΓιούνκερ – Ντάισελμπλουμ. Ωστόσο, μέχρι στιγμής το σχέδιο προσκρούει στους όρους που θα συνοδεύουν την παράταση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Ευρωζώνη προσέφερε την παράταση του προγράμματος και επιπλέον χρηματοδότηση, υπό την προϋπόθεση η Ελλάδα να εφαρμόσει ορισμένες δυσάρεστες μεταρρυθμίσεις, όπως η μείωση των συντάξεων και η αύξηση των φόρων. Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, ο Έλληνας πρωθυπουργός απέρριψε τους εν λόγω όρους ως απαράδεκτους.

«Κάθε μία ημέρα συνέχισης των εκροών κεφαλαίων από τις ελληνικές τράπεζες σημαίνει λιγότερα χρήματα από τον ESM» αναφέρουν οι Ευρωπαίοι, εκφράζοντας φόβους για την κωλυσιεργία στην υπογραφή της συμφωνίας. Όσον αφορά το τι μέλλει γενέσθαι μετά τον Μάρτιο, οι ίδιες πηγές διατείνουν πως η Ελλάδα δεν επιθυμεί ένα τρίτο πρόγραμμα βοήθειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα