Ο Τραμπ με όπλο την οικονομία και με υπογραφή 738 δισ για την Άμυνα, πάει διακοπές

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναχωρεί για διακοπές  από την Ουάσιγκτον για τη Φλόριντα και φυσικά…γράφει εις τα παλαιότερα των υποδημάτων του την υπόθεση παραπομπής του σε δίκη για “κατάχρηση εξουσίας” και “παρακώλυση της λειτουργίας του Κογκρέσου”.

Πριν φύγει για το πολυτελές κλαμπ του Μαρ α Λάγκο, όπου και θα παραμείνει για 2 εβδομάδες, ο πρόεδρος υπέγραψε τον νόμο για τον προϋπολογισμό, που περιλαμβάνει αποφάσεις που αφορούν από την οικογενειακή πολιτική έως τους σημαντικούς στρατιωτικούς προσανατολισμούς.

“Θα υπογράψω σήμερα τον αμυντικό νόμο μας ύψους 738

δισεκατομμυρίων δολαρίων” έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter. “Θα περιλαμβάνει τη γονική άδεια 12 εβδομάδων μετ’ αποδοχών, μια αύξηση των μισθών για τους στρατιώτες μας, τη δημιουργία της δύναμης του Διαστήματος, τη χρηματοδότηση του τείχους στα νότια σύνορα (…) και την αύξηση της νόμιμης ηλικίας καπνίσματος στα 21 έτη! Τεράστιο!”.

Ο προϋπολογισμός προβλέπει επίσης μια αύξηση 3,1% των μισθών των μελών των ενόπλων δυνάμεων, τη μεγαλύτερη εδώ και μια δεκαετία. Στο κείμενο προβλέπεται, επιπλέον, η επιβολή κυρώσεων σε βάρος εταιρειών που συνεργάζονται για την κατασκευή του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2.

ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, το αμερικανικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε κατά 2,1% το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου. Σημειώνεται ότι η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 3,1% το πρώτο τρίμηνο και 2,0% το δεύτερο τρίμηνο. Οι αναλυτές περιμένουν επιβράδυνση της ανάπτυξης το δ΄ τρίμηνο.

Επίσης, τα αμερικανικά νοικοκυριά συνέχισαν να αυξάνουν τις δαπάνες τους τον Νοέμβριο, ενώ και το εισόδημα των Αμερικανών αυξήθηκε, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου. Ειδικότερα, οι δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης, αυξήθηκαν 0,4% τον Νοέμβριο από τον Οκτώβριο.

Αύξηση σημείωσε και ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης για τον Δεκέμβριο, καθώς η παραπομπή του  Ντόναλντ Τραμπ, δεν έπληξε τις οικονομικές προσδοκίες, σύμφωνα με την έρευνα του Πανεπιστημίου του Michigan. Συγκεκριμένα, ο δείκτης έφθασε τις 99,3 μονάδες, ξεπερνώντας τον δείκτη του Νοεμβρίου που ήταν στις 96,8 μονάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα