Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι πουλάει τη Μίλαν με 700 εκατ. ευρώ στους Κινέζους

01:31 6/7/2016 - Πηγή: BankWars

Σε Κινέζους πουλάει την Μίλαν ο Μπερλουσκόνι, έναντι 700 εκατομμυρίων ευρώ, ευελπιστώντας να επενδύσουν τα επόμενα δυο χρόνια τουλάχιστον 400 εκατομμύρια ευρώ.

«Έδωσα τη Μίλαν σε ένα γκρουπ που μπορεί να επαναφέρει τον σύλλογο στην κυριαρχία στην Ιταλία, στην Ευρώπη και στον κόσμο. Περιμένω να επενδύσουν τουλάχιστον 400 εκατομμύρια ευρώ στο μεταγραφικό παζάρι τα δύο επόμενα χρόνια. Είναι ένα σημαντικό επενδυτικό γκρουπ με εμπλοκή στο κινεζικό κράτος», αποκάλυψε ο Μπερλουσκόνι βγαίνοντας από το νοσοκομείο όπου υπεβλήθη

σε επέμβαση.

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ, μεταξύ Παρασκευής και Δευτέρας θα επικυρωθεί μέσω εγγράφων η κατ’αρχήν συμφωνία των δύο πλευρών, με το γκρουπ των Κινέζων επενδυτών να αποκτάει αρχικά το 70% των μετοχών και το υπόλοιπο 30% να μεταβιβάζεται μέσα σε έναν χρόνο από τώρα.

Δεν έχει γίνει γνωστή ακόμα η ταυτότητα του ανθρώπου που ηγείται της συγκεκριμένης επιχειρηματικής κίνησης για να αγοράσει τη Μίλαν. Κάποιοι υποστηρίζουν για παράδειγμα πως επικεφαλής της κίνησης είναι ο Κινέζος μεγιστάνας Τζακ Μα ενώ η “Tuttosport” αναφέρει πως υποψήφιος επενδυτής είναι ο Ρόμπιν Λι, έκτος πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

Keywords
Τυχαία Θέματα