Ο πρόεδρος της Βιοιατρικής πέθανε στα 76 του από τον κορωνοιό – 109 οι νεκροί στην Ελλάδα

Σε ηλικία 76 ετών έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής και πρόεδρος της Βιοϊατρικής, Ευάγγελος Σπανός μετά από μάχη με τον κορωνοϊό.

Ο Ευάγγελος Σπανός, νοσηλευόταν αρκετές ημέρες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Σωτηρία». Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε αρτηριακή υπέρταση, που τον κατέτασσε στις ευπαθείς ομάδες.

Ο Ευ.Σπανός ήταν μεταξύ των προσκεκλημένων της οικογένειας Δημόπουλου στο restaurant Blue Pine της Κηφισιάς, όπου ένας αριθμός από τους επώνυμους καλεσμένους της βραδιάς, μεταξύ των οποίων πολιτικός, δημοσιογράφοι και

εφοπλιστής,  βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Ο Ευάγγελος Σπανός γεννήθηκε το 1943 στη Σίνδο Θεσσαλονίκης και το 1969 πήρε το πτυχίο Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και 10 χρόνια μετά πήρε PhD στην Εργαστηριακή Ενδοκρινολογία, στο Πανεπιστήμιο Λονδίνου. Το 1981 ξεκίνησε την λειτουργία της ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗΣ και πέντε χρόνια μετά δημιουργήθηκε το πρώτο πολυδύναμο διαγνωστικό κέντρο στην Ελλάδα.

Το 2001 έγινε η εξαγορά της πρώτης κλινικής, ενώ το 2013 παρέλαβε το βραβείο του «αυτοδη-μιούργητου επιχειρηματία» από την Ernst & Young. Εχει κυκλοφορήσει τα βιβλία «Εργαστηριακή ενδοκρινολογία», «Κλινική χημεία» και «Εργαστηριακή διαγνωστική».
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-eyaggelos-spanos-bioiatriki-nekros

Keywords
Τυχαία Θέματα