Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρέτησε τον Γεράσιμο Αρσένη – Επικήδειος από τον Αλέξη Τσίπρα (ΦΩΤΟ-VIDEO)


UPD: Το τελευταίο αντίο στον Γεράσιμο Αρσένη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη Τρίτη, είπαν σήμερα συγγενείς και φίλοι και σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος.

Συντετριμμένη ήταν η σύζυγός του Λούκα Κατσέλη. Το φέρετρο του πρώην τσάρου της Οικονομίας ήταν ντυμένο με τη γαλανόλευκη σημαία. Ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, νοσηλευόταν σε νοσοκομείο όπου και εξέπνευσε.

Παρών ήταν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, όπως επίσης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Παρούσα ήταν επίσης η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, ο υπουργός Εργασίας κ.Κατρούγκαλος, ο υπουργός Ναυτιλίας κ.Δρίτσας, ο υπουργός Πολτισμού, Αριστείδης Μπαλτάς, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δ.Βίτσας, η υφυπουργός Θ.Τζάκρη…

Πλήθος κόσμου βρέθηκε από νωρίς στον Ιερό Ναό Διονυσίου Αεροπαγίτου.

Πολλά πρώην και νυν μέλη του ΠΑΣΟΚ βρέθηκαν στον Ιερό Ναό για να αποχαιρετήσουν τον Γεράσιμο Αρσένη, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος και πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ο οποίος ήταν συντετριμμένος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος καθώς και η Φώφη Γεννηματά, η Βάσω Παπανδρέου, ο Αντρίκος Παπανδρέου και η Δήμητρα Λιάνη – Παπανδρέου.

Επίσης οι Κ. Λαλιώτης , Απ.Κακλαμάνης , Γ. Παπαντωνίου , Φ. Πετσάλνικος , Κ. Σκανδαλίδης

Τον Γεράσιμο Αρσένη θέλησαν να τιμήσουν ακόμη η πρώην Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, αλλά και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Ο Γεράσιμος Αρσένης γεννήθηκε στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς το 1931. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του με υποτροφία στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης των Η.Π.Α. (MIT), στην Οικονομική Επιστήμη.

«Αποχαιρετούμε σήμερα έναν σπουδαίο πολιτικό και διανοούμενο, που σημάδεψε με το έργο και την παρουσία του το σοσιαλιστικό κίνημα στην πατρίδα μας και άφησε το δικό του ξεχωριστό αποτύπωμα στην πολιτική ιστορία της χώρας» είπε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εκφώνησε επικήδειο.

Ο Γεράσιμος Μεταξάς, πρώην νομάρχης Κεφαλονιάς, μίλησε για τον «τρελό και παθιασμένο Κεφαλονίτη», όπως τον αποκάλεσε. Θυμήθηκε την αγάπη που είχε ο εκλιπών στην αδελφή του και αγωνίστρια Κίττυ Αρσένη, αλλά και στον τόπο του που πάλεψε να μεταρρυθμίσει, ακόμα και «όταν αυτός του γύρισε την πλάτη».

Ο Σωτήρης Μουσούρης πρώην αναπληρωτής γγ. του ΟΗΕ, αναφέρθηκε στην αξιοθαύμαστη καριέρα του Γεράσιμου Αρσένη στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην απόφασή του να τα εγκαταλείψει όλα και να επιστρέψει στην πατρίδα, την οποία και υπηρέτησε «με αξιοπρέπεια και ήθος. Πράγματι, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αρσένης επέστρεψε στην Ελλάδα με εργασιακά ένσημα και αναμφισβήτητο διεθνές κύρος.

Ο δημοσιογράφος Σταύρος Λυγερός εστιάστηκε στο ρόλο του Γεράσιμου Αρσένη στην «πράσινη κυβέρνηση του 1981», στο γεγονός ότι προειδοποίησε εγκαίρως για τα εμπόδια και τις παγίδες που θα αντιμετώπιζε η χώρα, αλλά και στο γεγονός ότι «αν και έδρασε μέσα στο πολιτικό πλήθος ουσιαστικά παρέμεινε πάντα μοναχικός καβαλάρης».

Ο πρόεδρος της κυπριακής βουλής Γιαννάκης Ομήρου προκάλεσε συγκίνηση στο πλήθος από το οποίο εισέπραξε ένα παρατεταμένο χειροκρότημα όταν με σθεναρή, αλλά και σπασμένη από την συγκίνηση φωνή επανέλαβε τρείς φορές «άξιος της πατρίδας».

Τέλος τους επικηδείους έκλεισε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που μίλησε για τον πολιτικό και τον άνθρωπο Γεράσιμο Αρσένη που είχε χιούμορ και με τον οποίο «είχε την τύχη να συνομιλεί μέχρι το τέλος της ζωής του».

Keywords
Τυχαία Θέματα