Π.Μοσκοβισί: «Επιστροφή στην κανονικότητα για την Ελλάδα»- Βλέπει ΠτΔ, Τσίπρα, Μητσοτάκη, Στουρνάρα

«Θέλουμε η Ελλάδα να επιστρέψει στην κανονικότητα και να συνεχίσει την πορεία της. Μπορείτε να υπολογίζετε σε εμάς», τόνισε ο Επίτροπος Οικονομίας της Κομισιόν, Πιερ Μοσκοβισί, κατά τη διάρκεια του διαλόγου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ό,τι συμφωνήσαμε θα το τηρήσουμε στο ακέραιο και όταν θα έρθει η ώρα θα γίνει αυτό που πρέπει από τους εταίρους στο θέμα του χρέους, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντησή του με τον Ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων,

Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα.

Ο Επίτροπος Pierre Moscovici, θα γίνει δεκτός σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα (ώρα 12:00, Μέγαρο Μαξίμου).

Επίσης, o Ευρωπαίος Επίτροπος θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς και με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Στις 10:45 θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα

Με αφορμή την επίσκεψη του κ. Moscovici στην Αθήνα, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Πάνος Καρβούνης, δήλωσε:

” Η ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης σε συνδυασμό με την έξοδο από τη Διαδικασία Υπερβολικού Ελλείμματος αλλά και πρόσφατες αποφάσεις που αφορούν την αξιοποίηση του σχεδίου Γιούνκερ στην Ελλάδα – όπως πχ η συμφωνία χρηματοδότησης ύψους 24 εκατ. για τα αιολικά πάρκα- επισφραγίζουν την αναγνώριση των προσπαθειών των Ελλήνων.

Αυτό σηματοδοτεί όμως και η επικείμενη επίσκεψη του Επιτρόπου Μοσκοβισί. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά και προσωπικά ο Επίτροπος Μοσκοβισί στήριξαν διαχρονικά την Ελλάδα σε όλη αυτή την τεράστια προσπάθεια με πίστη και υπευθυνότητα και θα συνεχίσουν, εν όψει της προσεχούς λήξης του 3ου προγράμματος, να στηρίζουν αποφασιστικά την οικονομική επανεκκίνησή της χώρας με πόρους αλλά και τεχνική βοήθεια. Παράλληλα βέβαια, η Ελλάδα θα πρέπει να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις σε καίριους τομείς ώστε να διορθώσουμε στρεβλώσεις και παθογένειες που μας κρατούν πίσω”.

Keywords
Τυχαία Θέματα