Ο Π.Λαφαζάνης στο νέο 1000άρικο – Η δήλωση Μητσοτάκη και οι κόντρες κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Η ΔΗΛΩΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΟΥ ΑΝΑΨΕ ΦΩΤΙΕΣ.Ο υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος σε αυτούς που φαντασιώνονται «διαγραφές χρέους και άλλες τέτοιες ανοησίες», όπως είπε, τι θα συμβεί στην Ελλάδα αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές, αν σήμερα οι αγορές κλείνουν για τη χώρα με τέτοια ευκολία.

«Και πώς τότε θα χρηματοδοτηθεί η χώρα; Γιατί τότε δύο επιλογές υπάρχουν. Είτε η χώρα θα αποταθεί ικέτις στους πιστωτές της για ένα ακόμα σκληρότερο Μνημόνιο είτε θα επιστρέψει στη δραχμή προς μεγάλη ικανοποίηση του κ. Λαφαζάνη, το προφίλ του οποίου ενδεχομένως να κοσμεί το νέο χιλιάρικο…»!

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΣΥΡΙΖΑ 1 ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΥΡΙΖΑ 2

Για πρωτοφανείς και δομικές διαφωνίες στον ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο σε δήλωσή της, η Σοφία Βούλτεψη.

«ΣΥΡΙΖΑ 1 εναντίον ΣΥΡΙΖΑ 2!”. «Ξέραμε για συνιστώσες, δεν ξέραμε για πόλεμο συνιστωσών».
Η κυβερνητική εκπροσωπος ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας καταγγέλλει την εσωκομματική του αντιπολίτευση για «μικροπαραγοντισμό» και «μεγαλοπαραγοντισμό», «υπαρξιακές κρίσεις και κρίσεις ταυτότητας για ψύλλου πήδημα».

Επίσης είπε ότι ο κ. Λαφαζάνης καταγγέλλει «φαινόμενα υποκατάστασης των οργάνων και πρωτοβουλίες ερήμην τους» και «φαινόμενα παραγοντισμού που δεν εκφράζουν τις συλλογικές αποφάσεις».

Η κ. Βούλτεψη επισήμανε ότι ο κ. Τσίπρας λέει ότι διαθέτει «ολοκληρωμένο σχέδιο διαπραγμάτευσης» ενώ ο κ. Λαφαζάνης θεωρεί αναπόφευκτη τη σύγκρουση με την ευρωζώνη και την ΕΕ, προβλέπει «εκβιασμούς» στη χρηματοδότηση της χώρας και στη ρευστότητα των τραπεζών και ζητά προετοιμασία για «όλες τις δυνατές εναλλακτικές πιθανότητες και εκδοχές».

Επιπρόσθετα η κυβερνητική εκπροσωπος είπε για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι επιμένει στις ετερόκλητες συμμαχίες και ανοίγει το κόμμα του σε όποιον «αντιμνημονιακό» βρει μπροστά του, αρκεί να μην ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και για τον κ. Λαφαζάνης ότι διαφωνεί και μιλά για «μεταμφιεσμένους» αντιμνημονιακούς, θολούς και καιροσκόπους.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Π.ΛΑΦΑΖΑΝΗ

“Tο δίδυμο Μητσοτάκης – Βούλτεψη πραγματικά διαθέτει αρκετή φαντασία, μόνο που τη φαντασία αυτή τη σπαταλά στο να ανακαλύπτει φαντάσματα στον ΣΥΡΙΖΑ και να προωθεί έναν νέο ραγιαδισμό”.

Ο κ. Λαφαζάνης στη δήλωσή tου κατέληξε: “Βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο, να το συνεχίσουν”.
ΔΗΛΩΣΗ Ν.ΒΟΥΤΣΗ

«Η κυβέρνηση μιλάει περί σταθερότητας και το ποιοι έχουν τη «χάρη» να την υπονομεύουν. Με πολύ μεγάλη σαφήνεια θέλουμε να πούμε ότι την σταθερότητα την εγγυάται ο λαός, η κοινωνία και οι δυνάμεις που ανοίγουν μαζί με τον λαό την πόρτα και το παράθυρο μια νέα σελίδα για τη χώρα. Και με αυτή την έννοια τα πράγματα είναι πολύ πιο καθαρά», σημειώνει το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Χρειάζεται αλλαγή στρατηγικής εδώ και τώρα, είναι καιρός να υπάρξει μια λύση, με άξονα τη μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, το κούρεμα του μεγαλύτερου μέρους του και της αναπτυξιακής λογικής, για να μπορέσει η χώρα να βγει από τα αδιέξοδα της σημερινής στρατηγικής».

«Αυτό είναι το μοναδικό πεδίο στο οποίο οποιοσδήποτε μπορεί να προσχωρήσει στον δημόσιο διάλογο», καταλήγει ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα