Ο Πέτρος Δούκας νέος Πρόεδρος της ΕΕΔΕ – Το νέο ΔΣ
Στη συνεδρίαση της 14ης Ιουνίου 2018, συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), που προέκυψε από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες της Γενικής Συνέλευσης των Μελών της.
Μετά την ολοκλήρωση τριών θητειών, το μέγιστο διάστημα όπως προβλέπει το Καταστατικό της Εταιρίας, ο Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος παρέδωσε τη σκυτάλη στο νέο Πρόεδρο του ΔΣ της ΕΕΔΕ, Δρ. Πέτρο Δούκα, Πρόεδρο της Capital Partners SA και πρώην Υφυπουργό Οικονομικών & Υφυπουργό Εξωτερικών, και Βουλευτή της Περιφέρειας Αττικής.
Ο κ. Δούκας έχει διατελέσει και κατά το παρελθόν μέλος του ΔΣ της ΕΕΔΕ, ενώ είναι κάτοχος διδακτορικού (Ph.D.) στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (NYU) και MBA από το Columbia. Έχει διατελέσει στέλεχος της Citibank στη Νέα Υόρκη με το βαθμό του Αντιπροέδρου, Διευθύνων Σύμβουλος (Country Head & Treasurer) της Citibank Ελλάδας, και Πρόεδρος του ΔΣ της ΑΓΕΤ Ηρακλής, της Ericsson Ελλάδας, της Pepsico Ελλάδας, της Nova PayTV Group, ενώ είναι Πρόεδρος της Capital Partners SA, Mergers & Acquisitions Advisors.
Αναλυτικά, το νέο ΔΣ της ΕΕΔΕ διαμορφώθηκε ως εξής: Πρόεδρος: Πέτρος Δούκας, Α΄ Αντιπρόεδρος: Χρήστος Χαρπαντίδης, Β΄ Αντιπρόεδρος: Ελένη (Νέλλη) Κάτσου, Γ΄ Αντιπρόεδρος: Δημήτρης Βιδάκης, Γενικός Γραμματέας: Ευστάθιος Λοΐζος, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας: Παναγιώτης Στάπας, Ταμίας: Γρηγόρης Ταπεινός.
Μέλη: Απόστολος Αιγυπτιάδης, Πρόεδρος Δ.Ε. Τμήματος Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Αραβώσης, Πρόεδρος Δ.Ε. Ελληνικού Ινστιτούτου Διοικήσεως Παραγωγής (ΕΙΔΙΠ), Νίκος Βασιλείου, Πρόεδρος Δ.Ε. Τομέα Ηγεσίας (ΤΗΓΕ), Σταύρος Δρακουλαράκος, Αλεξάνδρα Ελευθερίου, Πρόεδρος Δ.Ε. Ελληνικού Ινστιτούτου Μάνατζμεντ Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΜΑΔ), Νικόλας Κανελλόπουλος, Μαρίνα Καραστεργίου, Πρόεδρος Δ.Ε. Ελληνικού Ινστιτούτου Μάρκετινγκ (ΕΙΜ), Άρτεμις – Παλλάς Λιόντα, Πρόεδρος Δ.Ε. Τομέα Ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερ & Επιχειρηματιών (ΤΟΓΜΕ), Βασίλης Λώλας, Πρόεδρος Δ.Ε. Τομέα Εταιρικών Υποθέσεων (ΤΕΥΠ), Αγγελίνα Μιχαηλίδου – Βασιλακοπούλου, Γιώργος Νασούλης, Πρόεδρος Δ.Ε. Ελληνικού Ινστιτούτου Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΕΙΠ), Χαράλαμπος Ντόλκας, Πρόεδρος Δ.Ε. Τομέα Μάνατζμεντ Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης (ΤΟΜΔΔΑ), Αριστοτέλης Παντελιάδης, Ιωάννης Παπαχρήστου, Αναστάσιος Ροδόπουλος, Γενικός Διευθυντής, Αθανάσιος Ρούλιας, Σύμβουλος Διοίκησης, Σωτήρης Σεϊμανίδης, Γρηγόρης Ταπεινός, Πρόεδρος Δ.Ε. Ελληνικού Ινστιτούτου Οικονομικής Διοικήσεως (ΕΙΟΔ) και Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος, ex officio.
Η Γενική Συνέλευση
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 7 Ιουνίου 2018 η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μελών της ΕΕΔΕ. Στο ανοικτό μέρος της Συνέλευσης, πέραν των Μελών της Εταιρίας, παρέστησαν εκπρόσωποι του πολιτικού, ακαδημαϊκού, επιχειρηματικού και δημοσιογραφικού κόσμου.
Ομιλία απηύθυνε ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Β’ Αθηνών, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων πρότεινε μια θεσμική συνεργασία της Πολιτείας με την ΕΕΔΕ για μια καλύτερη Ελλάδα.
Στη συνέχεια μίλησε ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Β’ Αθηνών, Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην ανάγκη υιοθέτησης μιας νέας ατζέντας δράσης ώστε να οδηγηθεί η Ελλάδα στην προκοπή και την ευημερία.
Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης ο Αθανάσιος Ρούλιας, παρουσίασε τα πεπραγμένα του έτους 2017 της ΕΕΔΕ, των πέντε Ινστιτούτων και των τεσσάρων Τομέων της, τονίζοντας πως παρά τις αντίξοες συνθήκες, η ΕΕΔΕ συνέχισε να προσφέρει σημαντικό και πολυεπίπεδο έργο, υλοποιώντας πλήθος συνεδρίων και διοργανώσεων-θεσμών με σκοπό την ενημέρωση, διάδοση και προαγωγή του μάνατζμεντ και της ανάπτυξης της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Συνέχισε, ακόμα, να αναπτύσσει ένα ιδιαίτερα εκτεταμένο δίκτυο φορέων σε όλη τη χώρα, ενώ διατήρησε τη δύναμη των νομικών και φυσικών μελών της και υποστήριξε τις επιχειρήσεις και τα στελέχη, καθώς και μεγάλο αριθμό ανέργων μέσω ειδικών προγραμμάτων με την παροχή συμβουλευτικής και εκπαίδευσης. Τέλος, ο κ. Ρούλιας ευχαρίστησε, μεταξύ άλλων, τα μέλη της ΕΕΔΕ που προσφέρουν εθελοντικά χρόνο και έργο συμμετέχοντας στις δράσεις της Εταιρίας.
Ο απερχόμενος πρόεδρος του Δ.Σ της Εταιρίας, Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ιστορία και τα επιτεύγματα της ΕΕΔΕ, στις δυνατότητες της για περαιτέρω ανάπτυξη και στις νέες προοπτικές που διανοίγονται για το άμεσο αλλά και το μακροπρόθεσμο μέλλον.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τιμήθηκαν για τη συνεισφορά τους στην Εταιρία τα μέλη του ΔΣ της ΕΕΔΕ που ολοκλήρωσαν τη θητείας σε αυτό, οι κ.κ. Μάρκος Φραγκουλόπουλος και Ιωάννης Κολοβός. Τιμήθηκε, επίσης ο Νίκος Εμπέογλου, που λόγω αλλαγής προεδρίας, αποχωρεί από τη θέση του ex officio Μέλους του ΔΣ που κατείχε ως τέως πρόεδρος, καθώς και ο Αθανάσιος Ρούλιας, για την πολυετή και πραγματικά πολύτιμη συνεισφορά του, στην Εταιρία. Ιδιαίτερη ήταν και η στιγμή που ο Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος τιμήθηκε για το έργο του ως πρόεδρος της ΕΕΔΕ, ολοκληρώνοντας τρεις πλήρεις θητείες.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- Γυναίκα έπεσε στις γραμμές του τρένου στο Μοναστηράκι-Κλειστός ο σταθμός
- Υπάλληλος της Βουλής ανάμεσα στους συλληφθέντες στα επεισόδια στα Εξάρχεια!
- Μοναστηράκι: Γυναίκα έπεσε στις γραμμές του τρένου, μεταφέρεται σε νοσοκομείο
- «Μπλόκο» στις ελληνικές καταθέσεις σε 58 χώρες
- Μ. Μπαλαούρας: Ποιος είναι ο Σαμαράς ανάμεσά μας;
- ΕΚΑΣ 2019: Προϋποθέσεις χορήγησης και ποσά επιδόματος
- Πανελλαδικές: Τα θέματα σε Λατινικά, Χημεία και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας
- Σολτς: Θα δοθεί «ακόμη κάτι μικρό» στην Ελλάδα
- Η μαεστρική εμφάνιση του Ντράγκι που καθησύχασε τις αγορές
- Δημήτρης Καμμένος: Θα στηρίξω την πρόταση μομφής
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις BankWars
- Ο Πέτρος Δούκας νέος Πρόεδρος της ΕΕΔΕ – Το νέο ΔΣ
- Δημήτρης Καμμένος: Kατάπτυστο και ελεεινό το κείμενο της συμφωνίας
- Επίθεση Καμμένου μέσω Twitter – Δεκανίκι του Σαμαρά ο Μητσοτάκης
- Πετρέλαιo – Στα 75,88 δολ. ανά βαρέλι το Brent
- Γκρουέφσκι: Χειρότερη η συμφωνία από αυτή που απορρίψαμε το 2009
- Politico: Τραμπ – Πούτιν σχεδιάζουν να συναντηθούν
- 11 συλλήψεις για επίθεση σε αστυνομικούς στα Εξάρχεια
- Μεικτά πρόσημα στις αγορές της Ασίας
- Deutshe Welle: Εκλογές-ορόσημο για τον Ερντογάν
- Τελευταία Νέα BankWars
- Ο Πέτρος Δούκας νέος Πρόεδρος της ΕΕΔΕ – Το νέο ΔΣ
- Deutshe Welle: Εκλογές-ορόσημο για τον Ερντογάν
- Politico: Τραμπ – Πούτιν σχεδιάζουν να συναντηθούν
- Ηπια ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- Επίθεση Καμμένου μέσω Twitter – Δεκανίκι του Σαμαρά ο Μητσοτάκης
- Εθνική Τράπεζα:Χρηματοδοτικές ευκαιρίες σε επιχειρήσεις μέσω του EquiFund
- Ο Τραμπ θα αναγγείλει την επιβολή δασμών ύψους 50 δισ. ευρώ σε κινεζικά προϊόντα
- Γερμανία: Οι πολίτες θέλουν σκληρότερα μέτρα για τους μετανάστες
- Δημήτρης Καμμένος: Kατάπτυστο και ελεεινό το κείμενο της συμφωνίας
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Στο ναδίρ η στήριξη των Ιταλών στο ευρώ - Διάγραμμα
- Ρέγκλινγκ: Η κυβέρνηση δεσμεύεται πως δεν θα κάνει πίσω στις μεταρρυθμίσεις
- Washington Post: Να υποστηριχθούν οι ειρηνοποιοί σε ΠΓΔΜ και Ελλάδα
- Eurobarometer findings show Greeks the most pessimistic in EU over economy, employment prospects
- Σύνταγμα: Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, ανοιχτοί οι δρόμοι
- Υπάλληλος της Βουλής μεταξύ των συλληφθέντων στα Εξάρχεια
- Ψαράδες σκοτώνουν απειλούμενα δελφίνια και φώκιες για να τα κάνουν δόλωμα (χάρτης)
- Ξεπέρασε κάθε όριο η ΧΑ: Ο Μπαρμπαρούσης ζήτησε τα κεφάλια Τσίπρα – Παυλόπουλου στις Πρέσπες – Αποβλήθηκε η ΚΟ (video)
- Χρυσαυγίτικο παραλήρημα στη Βουλή: Κάλεσε σε στρατιωτικό πραξικόπημα!
- Deal μεγατόνων στα αμερικανικά media:H AT&T εξαγόρασε την Time Warner