Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Θράκη

«Η γη της Θράκης και της ευρυτέρας Ελλάδος συντηρεί και κρύπτει την κληρονομιά μας, την οποία σταδιακώς μας αποδίδει, ως μετά θαυμασμού και εγκαυχήσεως παρακολουθούμεν τας ημέρας ταύτας στην ιστορική Αμφίπολη της πλησιοχώρου της Ανατολικής Μακεδονίας» επεσήμανε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος που επισκέφθηκε την Ορεστιάδα.

Στην πλατεία της Ορεστιάδας τον κ.κ. Βαρθολομαίο υποδέχθηκαν με τις δέουσες τιμές, ο μητροπολίτης Διδυμότειχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός, εκπρόσωποι της πολιτικής, εκκλησιαστικής και στρατιωτικής ηγεσίας, ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης

Μαυρίδης που τον καλωσόρισε στην πόλη, ο δήμαρχος Διδυμότειχου, πολιτιστικοί σύλλογοι, μαθητές σχολείων και πλήθος κόσμου, οι οποίοι τον έραιναν με άνθη.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κυριάκος Γεροντόπουλος, ενώ παραβρέθηκαν επίσης ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος και ο βουλευτής Μαρίνος Ουζουνίδης.

Μιλώντας στον Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων, όπου τελέστηκε πανηγυρική δοξολογία, ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε στην ηθική και πνευματική διάσταση της κρίσης και στη «δυσχερή αυτή περίοδο» για τη χώρα και τον λαό, προτρέποντάς τον να εμπνευστεί από την «υπομονή» και την «καρτερία» που επέδειξε ο εορτάζοντας ‘Αγιος Ευστάθιος και να αντλήσει «δύναμη και θάρρος» από τη στάση του και από το παράδειγμα των ευσεβών προγόνων, ώστε «να ανταπεξέλθωμεν εις τας δυσκολίας και να εξέλθουμε νικηφόροι εκ της παρούσης δοκιμασίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα