Ο Π. Λαφαζάνης στη ΔΕΘ – Η Λαϊκή Ενότητα θα είναι η έκπληξη των εκλογών

13:39 8/9/2015 - Πηγή: BankWars

Η Λαϊκή Ενότητα θα είναι η μεγάλη έκπληξη των εκλογών και οι δημοσκοπήσεις θα διαψευστούν, τόνισε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Ο Π. Λαφαζάνης

εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ΛΑΕ μπορεί να αναδειχθεί σε μεγάλη δύναμη στις εκλογές, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έπεσε αλλά παραιτήθηκε, καθώς φοβήθηκε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

O Π. Λαφαζάνης κατήγγειλε αυθαιρεσίες της υπηρεσιακής κυβέρνησης σε βάρος της Λαϊκής Ενότητας.

Κατηγόρησε την υπηρεσιακή κυβέρνηση ότι λειτουργεί ως «εντολοδόχος» της Ν.Δ. και του «εναπομείναντος ΣΥΡΙΖΑ», επειδή στις προεκλογικές ρυθμίσεις δίνεται ο μικρότερος τηλεοπτικός χρόνο στη Λαϊκή Ενότητα, παρά το γεγονός ότι είναι η τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη, ενώ δεν προβλέπεται καμιά προεκλογική κρατική χρηματοδότηση.

«Ένα κόμμα που δεν έχει οικονομικά μέσα και δίνει μάχη σε αντιμνημονιακή κατεύθυνση πρέπει να αποκλειστεί. Καταγγέλλουμε μια υπηρεσιακή κυβέρνηση που αυθαιρετεί και δείχνει το μετεκλογικό σχέδιο για τετρακομματικό μνημονιακό μέτωπο» είπε ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε: «Δεν μπορούν να μας φιμώσουν, θα νικήσουμε».

Για το ΚΚΕ

Σε ερώτηση σχετικά με τις διαφορές της ΛΑΕ με το ΚΚΕ, ο Π. Λαφαζάνης εξέφρασε τη λύπη του για τη στάση της ηγεσίας του Κομμουνιστικού Κόμματος.

«Η ηγεσία του ΚΚΕ μας έχει ανακηρύξει σε κύριο αντίπαλο της σε αυτήν την εκλογική μάχη. Και αυτό είναι λυπηρό», τόνισε. Δεν είμαστε αντίπαλοι με το ΚΚΕ – Κάθε άλλο, το αντίθετο ακριβώς. Aντίπαλός μας είναι το μνημόνιο, τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Στο πλευρό του Π.Λαφαζάνη στη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ βρίσκεται και η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η Λαϊκή Ενότητα αντιπροσωπεύει την ελπίδα του ελληνικού λαού η οποία δεν έχει σβήσει, τόνισε η πρόεδρος της Βουλής.

«Η ελπίδα θα αναζωπυρωθεί σύντομα. Εμείς έχουμε υποχρέωση να την κρατήσουμε ζωντανή και να την μεταλαμπαδεύσουμε στη νέα γενιά που συνθλίβεται από την μνημονιακή πολιτική λιτότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την κυρία Κωνσταντοπούλου, η ΛΑΕ ενοχλεί, όπως και όσοι συνεργάζονται μαζί της γιατί «αποδεικνύουμε στην πράξη ότι μονόδρομος δεν είναι η υποταγή».

Όπως τόνισε, στους 25 βουλευτές που πήραν την πρωτοβουλία να μην υποταχθούν αλλά με εγρήγορση να συγκροτήσουν πυρήνα αντίστασης και στον Παναγιώτη Λαφαζάνη που πήρε την πρωτοβουλία να οργανώσει την προσπάθεια τους, αξίζει ένα μεγάλο «ευχαριστώ», γιατί -όπως υποστήριξε- έχουν αυτό που λείπει από τους υπόλοιπους: τη συνέπεια και την αξιοπιστία.

«Ο λαός θα εμπιστευτεί εκείνους και εκείνες που δεν τον προδώσαμε», υπογράμμισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η συνέντευξη Τύπου της Λαϊκής Ενότητας ξεκίνησε με βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Μανώλη Γλέζου.

Keywords
Τυχαία Θέματα