Ο Π. Λαφαζάνης δεν άκουσε την συνέντευξη του Α. Τσίπρα – Είχε …δουλειά

«Δεν έχω ακούσει την συνέντευξη του κ. Τσίπρα είχα άλλη δουλειά και επομένως δεν θέλω να προβώ σε κανέναν σχολιασμό χωρίς να έχω πλήρη γνώση του περιεχομένου της συνέντευξης» δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα όσα είπε για τα εσωκομματικά ζητήματα ο πρωθυπουργός στην συνέντευξή του.

Ο κ. Λαφαζάνης,

ερωτηθείς αν πιστεύει ότι δεν ερμηνεύτηκε σωστά από την κυβέρνηση το Όχι του δημοψηφίσματος απάντησε: «Βεβαίως, το Όχι του δημοψηφίσματος ήταν ένα περήφανο, ένα στεντόρειο Όχι κατά ενός μνημονίου. Κατά της λιτότητας και της λεηλασίας της οικονομίας και του ελληνικού λάου. Αυτό το Όχι το οποίο διατράνωσε ο ελληνικός λαός κάτω από φοβερά αντίξοες συνθήκες, αυτό το Όχι λοιπόν μεταφράστηκε στη συνέχεια σε μια συνθηκολόγηση από την μεριά της κυβέρνησης, σε μια υπογραφή μιας νέας συμφωνίας στην πραγματικότητα ενός τρίτου μνημονίου. Αυτό το θεωρώ απολύτως απαράδεκτο, ασύμβατο με τη λαϊκή εντολή η οποία ήταν σαφέστατη όπως ήταν σαφέστατη και το Γενάρη και ήταν μια αντιμνημονιακή λαϊκή εντολή. Να προχωρήσει η χώρα μας σε μια νέα προοδευτική πορεία χωρίς μνημόνια, χωρίς λιτότητα, χωρίς ιδιωτικοποιήσεις, χωρίς κηδεμονίες και χωρίς κατάλυση της εθνικής μας κυριαρχίας».

Την ίδια στιγμή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά”, πρόσθεσε ότι «ασφαλώς και η θέση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια θέση η οποία έλεγε με σαφήνεια ότι η επιλογή είναι το ευρώ αλλά δεν δεχόμαστε την άποψη της πάση θυσία παραμονής στο ευρώ. Δηλαδή δεν δεχόμαστε μια άποψη που λέει πάνω από όλα το ευρώ και ας καταστραφεί η χώρα, ας λεηλατηθεί ο τόπος ας εξουθενωθεί ο ελληνικός λαός. Αυτή η άποψη είναι καταστροφική για τη χώρα, δεν την είχε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επομένως είχαμε τη άποψη εφόσον είναι αναγκαίο και αν κρινόταν επιβεβλημένο προκειμένου να αποφευχθεί μια μνημονιακή καταστροφή της χώρας, ένα τρίτο μνημόνιο το οποίο οδηγεί τον τόπο σε πλήρες αδιέξοδο προκειμένου να αποφευχθεί αυτό –λέω αν κρινόταν επιβεβλημένο –και η έξοδος από το ευρώ θα ήταν μια πολύ θεμιτή λύση, εναλλακτική λύση».

Keywords
Τυχαία Θέματα