ΟΡΙΣΤΙΚΗ Η ΔΙΑΣΠΑΣΗ: Ο Νίκος Παππάς “τελειώνει” την Αριστερή Πλατφόρμα και την Ζωή Κωνσταντοπούλου

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο πιο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού Α.Τσίπρα, “βάζει τέλος” στην κοινή πορεία με την Αριστερή Πλατφόρμα του Π.Λαφαζάνη και με την Ζωή Κωνστεντοπούλου με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Επένδυση» .

«Η χώρα δεν θα μπορεί να πορεύεται με κυβέρνηση μειοψηφίας για πολύ», δήλωσε ο κ. Παππάς.

«Χρειάζονται καθαρές, συμπαγείς και σταθερές λύσεις», πρόσθεσε ο Υπουργός Επικρατείας.

Ο κ. Παππάς αναγνωρίζει το ρήγμα εντός του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο έχει επιβεβαιωθεί, όπως αναφέρει, σε τρεις ψηφοφορίες.

Τονίζει, μάλιστα, ότι η διαφορετική ψήφος δεν αφορά δευτερεύοντα θέματα, αλλά “το πλαίσιο της συμφωνίας, το οποίο αυτή η κυβέρνηση κατάφερε να αποσπάσει”, σημειώνοντας ότι “η ψήφιση ή μη της συμφωνίας είναι οριακή στιγμή” και ότι “η καταψήφιση σημαίνει και άρση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση“.

Αναφερόμενος στη Ζωή Κωνσταντοπούλου ο κ. Παππάς ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Η κ. Κωνσταντοπούλου έχει εκφράσει καθαρά τη διαφωνία της με τις κυβερνητικές επιλογές. Την ψηφίσαμε βέβαια αλλά πρέπει να σας πω ότι η κάθετη διαφωνία και η κατοχής μιας τόσο σημαντικής θέσης είναι ένας απολύτως ασυνήθιστος συνδυασμός. Ειδικά όταν καταγγέλλονται διάφορα με λεκτικές ακρότητες και ανοίκειες στις αναλύσεις της Αριστεράς».

Ο υπουργός Επικρατείας αναφέρεται στην πορεία των διαπραγματεύσεων και την αποφυγή του Grexit, λέγοντας μάλιστα ότι το σενάριο της εξόδου από το ευρώ «συνεχίζει να προωθείται από ακραίους γερμανικούς κύκλους».

Keywords