Ο Μοσχοβισί έδωσε την…ευλογία του στο ν/σ για την ανθρωπιστική κρίση αλλά βλέπει σενάριο Κύπρου!

Ο Πιέρ Μοσχοβισί …ξαναχτύπησε! Σε συνέντευξη Τύπου στην έδρα της Κομισιόν χαρακτήρισε «εμπεριστατωμένες τις σκέψεις Ντάισεμπλουμ για εφαρμογή σεναρίου Κύπρου και στην Ελλάδα με έλεγχο στη διακίνηση κεφαλαίων», ενώ για να απαλύνει την κατάσταση έδωσε…την ευλογία του στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση!

«Οι σκέψεις του κ. Ντάισελμπλουμ είναι εμπεριστατωμένες και συνεργαζόμαστε μαζί του», αρκέστηκε να δηλώσει ο

κ. Μοσκοβισί όταν ρωτήθηκε σχετικά και αμέσως έσπευσε να τονίσει για ακόμα μία φορά ότι «η Κομισιόν είναι δεσμευμένη να φροντίσει ώστε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη. Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον. Είναι αμοιβαία η ανάγκη. Δεν υπάρχει σχέδιο Β που να έχει προετοιμαστεί εδώ για έξοδο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς ο κ. Μοσκοβισί για την επιστολή του εκπροσώπου της Κομισιόν στους θεσμούς Ντέκλαντ Κοστέλο με την οποία υπήρχε ο χαρακτηρισμός «μονομερείς ενέργειες» τα νομοσχέδια που έχει καταθέσει ήδη η ελληνική κυβέρνηση ο κ. Μοσκοβισί προέβη σε διευκρινήσεις.

Όπως είπε «ποτέ η Κομισιόν δεν έθεσε βέτο στο νομοσχέδιο της ανθρωπιστικής κρίσης. Θέση μας πάντα ήταν ότι πρέπει να υποστηριχθούν οι πιο αδύναμοι και ποτέ δεν θα ήμασταν αντίθετοι στα ανθρωπιστικά διαβήματα. Τουναντίον θεωρούμε ένα θετικό βήμα το νομοσχέδιο, για το οποίο μάλιστα συζήτησαν ο κ. Τσίπρας με τον Πρόεδρο Γιούνγκερ. Ο κ. Κοστέλο ήθελε με την επιστολή του να υπογραμμίσει ότι υπάρχει μία συμφωνία πλαίσιο και πάνω σε αυτή οι ελληνικές Αρχές πρεπει να δουλέψουν εποικοδομητικά με τους θεσμούς. Κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχουν συσκέψεις και μελέτες για το δημοσιονομικό αντίκτυπο μέτρων που εξετάζονται ή ισοδύναμων μέτρων που προτείνονται».

Ο κ. Μοσκοβισί έσπευσε να καλύψει τον κ. Κοστέλο λέγοντας πως «έχουμε ομάδες κατάρτισης πολύ καλές. Ο κ. Κοστέλο έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη της Κομισιόν και προσωπικά τη δική μου. Κάνει καλή δουλειά. Κατανοεί με την ευρεία έννοια τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Αυτή την εμπιστοσύνη της Κομισιόν πρέπει να εμπιστευτεί και η ελληνική κυβέρνηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα