Ο Κυκλώνας αφήνει μεγάλες καταστροφές σε Πελοπόννησο – Εύβοια – Προβλήματα στην Αττική – Θυελλώδεις άνεμοι

Η εκπληκτική φωτο του διακεκριμένου φωτορεπόρτερ Αρη Μεσσήνη του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων με τα πελώρια κύματα να χτυπούν το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, μεταφέρει σε όλο τον κόσμο τι έζησε η Ελλάδα, κυρίως χθες Σάββατο, με το πέρασμα του κυκλώνα. Το φαινόμενο σταδιακά αποδυναμώνεται.

Στο μεταξύ:

Μεγάλες καταστροφές σε Αργολίδα και Κορινθία – Πλημμυρισμένα σπίτια σε Χαλκίδα,
Μαντούδι, Προκόπι – Μεγάλα προβλήματα σε Κιάτο, Βέλο, Ξυλόκαστρο, Άργος, Νέα Κίο

Τα προβλήματα από την κακοκαιρία στην Αττική συνεχίζονται καθώς δρόμοι παραμένουν κλειστοί, ενώ η Πυροσβεστική έλαβε από τις 06.00, τριάντα κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια και κοπές δένδρων, κυρίως στα Μέγαρα, στην Καλλιθέα, στην Κηφισιά, στην Αγία Παρασκευή και στο Μοσχάτο.

Όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, κλειστή είναι η περιοχή γύρω από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μεταξύ Ναυάρχου Βότση, Ισμήνης και παλιάς Παραλιακής. Επίσης κλειστές παραμένουν η παλαιά εθνική οδός Ελευσίνας-Θήβας από το 5ο χιλιόμετρο και η παλαιά εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου, από το 38ο έως το 57ο χιλιόμετρο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΟΙΩΝ

Από τον Πειραιά δεν εκτελέστηκαν το πρωί τέσσερα δρομολόγια για Κυκλάδες, ενώ τέσσερα εκτελέστηκαν.

Από το λιμάνι της Ραφήνας όλα τα δρομολόγια των πλοίων παραμένουν ανεκτέλεστα.

Από το Λαύριο είναι σε ισχύ απαγόρευση απόπλου για Κέα. Κλειστές παραμένουν οι γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Πάχη Μεγάρων-Φανερωμένη Σαλαμίνας, Γλύφα Φθοιώτιδας-Αγιόκαμπος και Βόλος-Σποράδες.

“ΧΤΥΠΗΘΗΚΕ” ΚΑΙ Η ΕΥΒΟΙΑ

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται σε Μαντούδι, Προκόπι, αλλά και Χαλκίδα. Σύμφωνα με πληροφορίες του tvstar, υπήρχε μία εγκλωβισμένη μητέρα με δύο παιδιά στην Παραλία Βλαχιάς.

Νωρίτερα, κοντά στο Μαντούδι είχαν εγκλωβιστεί οδηγοί, ενώ πλημμύρισαν σπίτια και οι άνθρωποι ανέβηκαν στις ταράτσες τους για να σωθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, κινητοποιήθηκαν άμεσα τόσο η Πυροσβεστική, αλλά και η δημοτική αρχή και γρήγορα περίπου 50 άτομα μεταφέρθηκαν σε ξενώνα. Η κυκλοφορία μεταξύ Μαντουδίου και Προκοπίου έχει διακοπεί.

«Μεγάλες ζημιές έχει υποστεί η Λίμνη. Αυτοκίνητα ”χώθηκαν” στη λάσπη. Ο παραλιακός δρόμος από τη Λίμνη προς το Μοναστήρι Αγ. Νικολάου έχει κλείσει από τα ορμητικά νερά. Τεράστια ζημιά έχει πάθει ξενοδοχείο στα Κατούνια».

«Πνίγηκε» και ο Θεολόγος
Μέσα σε λίγες ώρες, έπεσε πολύ μεγάλη ποσότητα βροχής. Περιουσίες πλημμύρισαν, σπίτια και καταστήματα γέμισαν νερό

UPD 23.56: Σφοδρή καταιγίδα πλήττει την Αθήνα. Λίγο μετά της 23:00 το βράδυ του Σαββάτου διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην Λ. Ποσειδώνος, από το ύψος της Αλίμου, στο ρεύμα προς Πειραιά.

Νέα διακοπή της κυκλοφορίας στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου και στα δύο ρεύματα, λόγω της κακοκαιρίας. Η μετακίνηση από Αθήνα προς Κόρινθο είναι αδύνατη, ενώ μεγάλα προβλήματα υπάρχουν και στο ύψος του Ξυλόκαστρου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στα κάτωθι σημεία:

Επί της Νέας Εθνικής Οδού (Ν.Ε.Ο.) Αθηνών-Κορίνθου από το ύψος των διοδίων Ελευσίνας έως τα διόδια Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.Από το 57ο χλμ της N.E.O. Aθηνών Κορίνθου στην Κινέτα, στο ρεύμα προς Κόρινθος.Από το 54ο χλμ έως το 57ο χλμ της Παλαιάς Εθνικής Οδού (Π.E.O.) Αθηνών-Κορίνθου στην Κινέτα, και στα δύο ρεύματα.

upd 22.30: Πλημμύρες, καταστροφές σε δρόμους και γεωργική παραγωγή, αφήνει πίσω του ο κυκλώνας που έπληξε ιδιαίερα την Πελοπόννησο. Ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης ζήτησε από την κυβέρνηση να κηρύξει τις πληγείσες περιοχές της Πελοποννήσου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και να αρχίσει άμεσα η καταμέτρηση των ζημιών και να αποζημιωθούν οι παραγωγοί.

Μεγάλες οι ζημιές στην Κορινθία

Ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αγγελος Παπαγγελόπουλος είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι είναι αρκετά μεγάλες οι ζημιές, λόγω των πλημμυρών, που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις και τις υπερχειλίσεις ποταμών και χειμάρρων στους δήμους Σικυωνίων, Βέλου – Βόχας και Ξυλοκάστρου στην Κορινθία.

Τα βίντεο από την Πελοπόννησο, είναι συγκλονιστικά και αποτυπώνουν την μανία της φύσης.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Κυκλώνας: Στο έλεός του Πελοπόννησος – Αττική – Οι προβλέψεις για τον καιρό

Ο Μεσογειακός κυκλώνας που πλήττει από τα χαράματα του Σαββάτου τις ακτές της Νότιας Πελοποννήσου με ισχυρούς ανέμους αλλά και πολύ ισχυρότερες ριπές, κινήθηκε μέσω της κεντρικής Πελοποννήσου και η περιφέρειά του ήδη έχει επηρεάσει την Αργολίδα, την Κορινθία, την Ύδρα και τις Σπέτσες, αφού προκάλεσε σοβαρά προβλήματα με πλημμυρικά φαινόμενα.

Εκτεταμένες είναι οι ζημιές και οι πλημμύρες στο νομό Αργολίδος, όπου υπάρχει και ένας αγνοούμενος.

Στην Αττική έχουν δημιουργηθεί πολύ μεγάλα προβλήματα.

Πλημμυρισμένοι δρόμοι, και αρκετά προβλήματα ηλεκτροδότησης στην Αττική – κυρίως στην ανατολική – παρατηρούνται τις τελευταίες ώρες λόγω της κακοκαιρίας από τον κυκλώνα Ζορμπά.

Η Παλλήνη παραμένει επί επτάωρο χωρίς ρεύμα, σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων της Παλλήνης, στον ΣΚΑΪ. Επίσης στην περιοχή της Αρτέμιδας υπάρχει δίωρο μπλακ άουτ.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται σε δρόμους των βορείων και των νοτίων προαστίων. Μάλιστα, λόγω συσσώρευσης υδάτων η Τροχαία προχώρησε στη διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων στην υπόγεια γέφυρα της παλαιάς παραλιακής στο ρεύμα προς Μικρολίμανο στο ύψος του σταδίου Καραϊσκάκη.

Σημαντικά προβλήματα από συσσώρευση όμβριων υδάτων σημειώθηκαν και στην Λ. Μεσογείων στο ύψος του σταθμού του Μετρό «Χολαργός».

ΠΙΚΕΡΜΙ – Λ.ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ

Τη διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Π.Ε.Ο. Ελευσίνας-Θήβας, στο τμήμα της από τη χ/θ 5.000 (πρατήριο καυσίμων “CYCLON”) μέχρι και τα όρια με τον Νομό Βοιωτίας, εδαφικής αρμοδιότητας δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας, ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ για προληπτικούς λόγους και μέχρι την εξασθένηση της κακοκαιρίας. Εξαιρούνται τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης, τα οχήματα κρατικών υπηρεσιών κλπ.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ – ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ – ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων έχει προκαλέσει το κύμα της κακοκαιρίας σε διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, στην Αργολίδα έχει κλείσει η είσοδος του Κρανιδίου, ενώ στην Αρκαδία, λόγω πτώσης πετρών, έχουν κλείσει οι δρόμοι Άστρους – Άργους, στο ύψος του Ξηροπήγαδου και Άστρους – Λεωνιδίου, στο ύψος του Κρυονερίου. Στις περιοχές αυτές βρίσκονται μηχανήματα της Περιφέρειας, που προχωρούν στις απαραίτητες εργασίες, ώστε να δοθούν και πάλι οι δρόμοι στην κυκλοφορία.

Στην Μεσσηνία, έχουν κλείσει, λόγω του έντονου κυματισμού οι παραλιακοί δρόμοι στην Μεθώνη, στην Καρδαμύλη, στο Ακρογιάλι και στις Κιτριές, ενώ στην Καλαμάτα προκλήθηκαν ζημιές σε δύο αυτοκίνητα, μετά την πτώση δέντρων.

Στη Λακωνία έχει «φουσκώσει» ξεροπόταμος στις Κροκεές και έχουν ληφθεί προληπτικά μέτρα.

Στα θαλάσσια μέτωπα της Μεθώνης και της Φοινικούντας καταγράφονται τα περισσότερα προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας στον δήμο Πύλου – Νέστορος της Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον δήμαρχο Δημήτρη Καφαντάρη.

Ειδικά στην Μεθώνη, έχει υποστεί ζημιές ο παραλιακός δρόμος, ενώ όπως πρόσθεσε, δεν υπάρχουν ζημιές σε σπίτια. Σύμφωνα με τον κ. Καφαντάρη, «μόνο σε δύο περιπτώσεις χρειάστηκε να γίνει άντληση υδάτων από υπόγεια». Επίσης, λόγω του μεγάλου κυματισμού, σκάφη έχουν υποστεί ζημιές.

Σε ό,τι αφορά στην ηλεκτροδότηση, ο κ. Καφαντάρης είπε ότι «συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται από το πρωί για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε περιοχές της Μεθώνης, της Κορώνης και της Φοινικούντας».

Διακόπηκε η κυκλοφορία στην Πατρών-Κορίνθου -Πλημμύρες στο Ξυλόκαστρο

ΑΡΓΟΣ

Πλημμύρες «σάρωσαν» το Άργος, καθώς το ποτάμι Ξεριά ξεχείλισε με αποτέλεσμα το νερό να περάσει μέχρι την πόλη.

H υπερχείλιση προκάλεσε προβλήματα στην κυκλοφορία, ενώ κάτοικοι βγήκαν με σκούπες στους δρόμους για να απομακρύνουν τα νερά.

Ζημιές στο λιμάνι της Καρδαμύλης στη Μάνη

Στις παραλιακές περιοχές του Δήμου Δυτικής Μάνης επικεντρώνονται τα σημαντικότερα προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας, σύμφωνα με τον δήμαρχο Ιωάννη Μαραμπέα ο οποίος τόνισε ότι «λόγω του μεγάλου κυματισμού έκλεισαν παραλιακοί δρόμοι, έχουν προκληθεί ζημιές σε προβλήτα στο λιμάνι της Καρδαμύλης, ενώ βυθίστηκε ένα αλιευτικό σκάφος στην Στούπα».

ΕΡΜΙΟΝΗΚΥΘΗΡΑ

Μετ’ εμποδίων τα δρομολόγια του προαστιακού

Καθυστερήσεις αλλά και πιθανές αναστολές δρομολογίων στον προαστιακό σιδηρόδρομο δημιουργού τα έντονα καιρικά φαινόμενα.Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, «αυτή τη στιγμή τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εξελίσσονται στην Αττική επηρεάζουν το δίκτυο του προαστιακού με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις αλλά και πιθανές καταργήσεις δρομολογίων».

ΚΡΗΤΗ – ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΣ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΑΠΟΠΛΟΥ ΠΛΟΙΩΝ

Σε ισχύ παραμένει το απαγαρευτικό απόπλου από Πειραιά Ραφήνα και Λαύριο λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν κατα τόπους τα 10 μποφόρ.

Δεν εκτελείται επίσης κανένα δρομολόγιο για τον Αργοσαρωνικό. Ανοιχτές είναι οι γραμμές Πέραμα-Παλούκια και Ρίο Αντίρριο.

Παράλληλα, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια στη γραμμή Πάχη Μεγάρων-Σαλαμίνα και Βόλος – Σποράδες.

ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΒΡΟΧΗ

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής μέχρι νωρίς το απόγευμα, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), είχαν πέσει στις Σπέτσες (118 χιλιοστά), στην Αλαγονία Μεσσηνίας (112 χιλιοστά) και το Κρανίδι Αργολίδας (111 χιλιοστά).

Στην Αττική το μεγαλύτερο ύψος βροχόπτωσης είχε καταγραφεί στον μετεωρολογικό σταθμό Παπάγου (71 χιλιοστά).

Οι πιο δυνατοί άνεμοι που είχε καταγράψει το δίκτυο των 320 σταθμών του ΕΑΑ, ήταν στην Καλαμάτα (103 χιλιόμετρα την ώρα) και στο λιμάνι της Πάτρας (93 χλμ/ώρα).

ΠΩΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία έχουν ως εξής:

Σήμερα Σάββατο 29-09-2018

Α. Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Κυκλάδες (κυρίως τις δυτικές) και από τις απογευματινές ώρες τις Σποράδες και τη Θεσσαλία.

Τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι ιδιαιτέρως έντονα στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά και πιθανώς στην Αττική. Σταδιακά μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, πιθανώς στα Δωδεκάνησα και προς τη νύχτα της Κυριακής (30-09-2018) στη Χαλκιδική.

Β. Άνεμοι εντάσεως 8-9 και τοπικά στα πελάγη 10 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση στα δυτικά από αργά το απόγευμα.

Την Κυριακή 30-09-2018

Α. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα του Σαββάτου θα επηρεάσουν τις πρωινές ώρες την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και θα σταματήσουν.

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική). Βαθμιαία τα φαινόμενα στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια θα εξασθενήσουν.

Β. Πολύ θυελλώδεις άνεμοι 8-9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο και τοπικά στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο σε επίπεδο θύελλας (10 μποφόρ), με μικρή εξασθένηση αποδέκτες αργά το βράδυ.

7

SHARES

Keywords
ευβοια, αττικη, προβληματα, φωτο, ελλαδα, χαλκιδα, νέα, δρομολογια, πειραιας, ισχύ, αθηνα, διοδια, χλμ, απε-μπε, σαββατο, μετρο, πικερμι, ελασ, προβληματα, εγινε, καλαματα, δεδδηε, τραινοσε, κρητη, βολος, meteo.gr, εαα, αιγαιο, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, προγνωστικα στοιχηματος, ΟΣΕ, αλλαγη ωρας, διακοπη ρευματος, www.meteo.gr, meteo, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, σταυρος δημας, νεα κυβερνηση, καιρος, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, δεδδηε, καρδαμυλη, γλυφα, βιντεο, αστυνομια, αυτοκινητα, δωδεκανησα, εθνικη, ιονιο, κεα, κηφισια, κυκλαδες, μητερα, νησια, ξυλοκαστρο, πυροσβεστικη, σαλαμινα, σουνιο, σπετσες, τραινοσε, υδρα, υψος, φωτο, χαλκιδικη, αγια παρασκευη, ελεος, απε, απε-μπε, αργος, αρκαδια, βραδυ, γεφυρα, γινει, δρομολογια, δρομος, δικτυο, διωρο, εαα, εγινε, ειπε, υπαρχει, ελασ, ζημια, υπηρεσια, θεσσαλια, ιδρυμα, κυβερνηση, κυμα, κυματα, κιατο, κορινθος, κρανιδι, λακωνια, λαυριο, μακεδονια, μεθωνη, μεσσηνια, μοσχατο, νερο, νυχτα, νιαρχος, μπε, ξενοδοχειο, οδος, ορια, οχηματων, οχηματα, παιδια, παλληνη, παχη, πελοποννησος, πρωι, ραφηνα, ρευμα, ριο, σαββατο, σκαφη, σπιτια, στυρα, τμημα, τροχαια, ισχύ, χλμ, ωρες, μποφορ, κυριακη, οδηγοι, πληροφοριες, τριαντα, θεολογος, θηβας
Τυχαία Θέματα