Ο Κουφοντίνας στον Δομοκό – Διαμαρτύρεται το “Δίκτυο”

Στις φυλακές Δομοκού μετήχθη το μεσημέρι της Δευτέρας ο καταδικασμένος για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη», Δημήτρης Κουφοντίνας.

Η μεταγωγή του αποτελεί εφαρμογή του νέου νομοσχεδίου που είχε κατατεθεί πρόσφατα στη Βουλή, το οποίο θέσπιζε την κατάργηση του δικαιώματος μεταγωγής των καταδικασμένων για τρομοκρατία στις αγροτικές φυλακές της χώρας.

Ο Δ. Κουφοντίνας κρατείτο από τον Αύγουστο του 2018 στις αγροτικές

φυλακές Κασσαβέτειας Βόλου, έχοντας μεταχθεί τότε από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Υπενθυμίζεται ότι στο ίδιο νομοσχέδιο, αλλαγές προβλέπονται και σε ό,τι αφορά τη διαδικασία μεταγωγής στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού, που εθεωρείτο κατά καιρούς προνομιακός χώρος έκτισης ποινής. Στην 3η παράγραφο του πρώτου άρθρου αναφέρεται ότι οι κρατούμενοι που παρουσιάζουν έντονα προβλήματα ψυχικής υγείας εισάγονται αρχικά στο αναρρωτήριο της φυλακής. Εφόσον η κατάστασή τους το επιβάλλει, με γνωμάτευση του γιατρού της φυλακής μετάγονται σε ψυχιατρική μονάδα του κοντινότερου νοσοκομείου.

Εάν κριθεί εκ νέου αναγκαίο να μεταφερθούν σε «ειδικό θεραπευτικό κατάστημα κράτησης» –κοινώς το ψυχιατρείο– αυτό γίνεται μόνο κατόπιν γνωμάτευσης του διευθυντή του νοσοκομείου και για μέγιστο διάστημα ενός μήνα.

Αυστηροποίηση προβλέπεται και στο θέμα της χορήγησης αδειών, κυρίως για άτομα με βαριές ποινές. Και αυτό διότι προϋπόθεση για τη χορήγηση άδειας σε κρατουμένους με καταδίκη άνω των δέκα ετών είναι να έχουν εκτίσει τα δύο πέμπτα της ποινής τους αντί του ενός πέμπτου, που ίσχυε μέχρι πρότινος, ενώ αντίστοιχα οι ισοβίτες θα πρέπει να έχουν εκτίσει 12 χρόνια αντί 8.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΤΟ “ΔΙΚΤΥΟ” για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Ώρα 3.30 σήμερα, τα στρατά του κ. Χρυσοχοίδη, εκτελώντας τις εντολές της κας Νικολάου, απήγαγαν τον Δημ.Κουφοντίνα από την αγροτική φυλακή της Κασσαβέτειας του Βόλου προς άγνωστη κατεύθυνση, χωρίς να τον αφήσουν να πάρει ούτε τα στοιχειώδη προσωπικά του είδη και χωρίς να μπορεί να ενημερώσει ούτε την οικογένεια του. Ο Διευθυντής της φυλακής δήλωσε ότι δεν μπορεί να παρέμβει για να εξασφαλίσει τους αυτονόητους όρους της αξιοπρεπούς μεταγωγής, καθώς δήλωσε απλά εκτελεστικό όργανο.

Η φωτογραφική νομοθετική ρύθμιση που κόπηκε και ράφτηκε πολλές φορές μέχρι να πετύχει να επιτελέσει τον μοναδικό της στόχο, την μετακίνηση του συγκεκριμένου κρατούμενου από τις αγροτικές φυλακές που δικαιωματικά είχε μεταφερθεί από το 2018 και την εκδικητική επιδείνωση των συνθηκών κράτησής του, επιτεύχθηκε.

Η οικογένεια που κυβερνά τη χώρα, που δεν έπαψε ποτέ να δηλώνει το μίσος της και ο υπουργός της, που ανέλαβε τις φυλακές, αποστρεφόμενος τους κρατούμενους και θα αφήσει ιστορία, νομοθετώντας εμμονικά και φωτογραφικά μια ειδική διάταξη για έναν και μόνον από αυτούς, μπορούν να κοιμούνται ευχαριστημένοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα