Ο κορονοιός δείχνει τα δόντια του σε Ισπανία, Ν.Υόρκη, Γερμανία, Γαλλία

Η Ισπανία έγινε η πρώτη δυτικοευρωπαϊκή χώρα που ξεπέρασε τα 800.000 κρούσματα κορονοϊού, μετά και την καταγραφή 23.480 νέων λοιμώξεων το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το ισπανικό υπουργείο Υγείας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 813.412, ενώ ο συνολικός αριθμός των θανάτων έφθασε τις 32.225 από 32.086 την Παρασκευή. Ο ημερήσιος αριθμός θανάτων είναι αυτές τις ημέρες στο υψηλότερο επίπεδό του από τις αρχές Μαΐου αλλά είναι αρκετά χαμηλότερος από το ρεκόρ των σχεδόν 900 θανάτων

στα τέλη Μαρτίου.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο διέταξε το κλείσιμο σχολείων από αύριο σε περιοχές “επίκεντρα” του κορονοϊού στην Πολιτεία, συμπεριλαμβανομένων δημοτικών διαμερισμάτων της Πόλης της Νέας Υόρκης, του Μπρούκλιν και του Κουίνς.

Η ανακοίνωση προωθεί το σχέδιο του δήμαρχου της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο να κλείσει σχολεία σε 11 γειτονιές αρχής γενομένης από την Τετάρτη μετά την αύξηση των θετικών τεστ του ιού σε ποσοστά άνω του 3% σε αυτές τις περιοχές για επτά συνεχόμενες ημέρες.

“Δεν πρόκειται να συστήσω, ούτε να επιτρέψω σε οποιαδήποτε οικογένεια της Πόλης της Νέας Υόρκης να στείλει το παιδί της σε σχολείο όπου δεν θα έστελνα το δικό μου το παιδί”, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης σε συνέντευξη Τύπου.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η χρήση προστατευτικής μάσκας θα είναι υποχρεωτική από αύριο Τρίτη στην Μπούντεσταγκ, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων της Covid-19, ιδίως στο Βερολίνο.

Ο πρόεδρος του γερμανικού κοινοβουλίου Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έλαβε αυτήν την απόφαση επειδή “θα πρέπει να παίρνουμε πολύ σοβαρά (…) την εξέλιξη της πανδημίας”, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο κανόνας αυτός θα ισχύει μέχρι και τις 17 Ιανουαρίου, οπότε θα επανεξεταστεί η χρησιμότητά του.

Η μάσκα θα είναι υποχρεωτική σε όλες τις αίθουσες, τους διαδρόμους και τους ανελκυστήρες. Στις αίθουσες συνεδριάσεων οι βουλευτές θα μπορούν να βγάζουν τη μάσκα τους εφόσον είναι εφικτό να τηρούν απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους.

Όσοι παραβούν το μέτρο θα τιμωρούνται με πρόστιμα από 5.000 έως και 25.000 ευρώ.

ΓΑΛΛΙΑ

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέγραψαν 5.084 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες, αριθμός αισθητά μειωμένος από τις μολύνσεις που εντοπίστηκαν το Σαββατοκύριακο (16.972 το Σάββατο και 12.565 την Κυριακή).

Ωστόσο σημειώνεται πως ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που ανακοινώνουν κάθε Δευτέρα οι αρχές εμφανίζεται μειωμένος καθώς πραγματοποιείται μικρότερος αριθμός διαγνωστικών τεστ τις Κυριακές.

Αναφορικά με τους θανάτους, 69 επιπλέον άνθρωποι υπέκυψαν στην Covid-19, έναντι 32 χθες Κυριακή.

Ο συνολικός απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα ανέρχεται πλέον σε 32.299, ενώ των κρουσμάτων σε 624.274.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα