Ο Κολωνός και τα γκάλοπ για τις εκλογές – Πρωτοβουλίες Alpha Bank, Πειραιώς, Μυτιληναίου που οδηγούν στο μέλλον

Καλή σας ημέρα

Τελικά πόσα από τα πραγματικά προβλήματα, πολιτικά και οικονομικά θα “θάψει” ο Κολωνός; 

Το κύμα ακρίβειας στην αγορά, αν και επιμένει, το “έθαψε” η υπόθεση των βιασμών της 12χρονης από τον Μίχο και τις παρέες του. Ζωντανές συνδέσεις με τη γειτονιά, αναλύσεις για την πλατφόρμα των ραντεβού, επαφές στα ΙΧ και στο μασατζίδικο.

Έρχεται το θέμα με τις τηλεφωνικές υποκλοπές, και πάλι ο Κολωνός επί το έργον: Αποκαλύπτεται η “Κιβωτός” και ο πάτερ Αντώνιος. Ζωντανές συνδέσεις με το ίδρυμα, με τα παιδιά, κάποια από τα οποία καταγγέλλουν πως κακοποιήθηκαν

σεξουαλικά, αναλύσεις για το που μπορεί να πήγαιναν οι χιλιάδες δωρεές επώνυμων και ανώνυμων.(σ.σ Στο θέμα της Κιβωτού, αν δεν τελειώσει η έρευνα και δεν μιλήσει η Δικαιοσύνη, μην βιάζεστε να πάρετε θέση). 

Έχουμε βέβαια στην καβάντζα το παλιό θέμα με την Πισπιρίγκου, έχουμε τις δίκες που θα ακολουθήσουν όλες αυτές τις δυσώδεις υποθέσεις, να δείτε που θα φτάσουμε στις εκλογές και θα ψάχνουμε το ρόλο της …πρεσβυτέρας. 

Μεγάλα κοινωνικά θέματα όλα τα παραπάνω, λογικό να αγγίζουν τις ευαίσθητες χορδές κάθε ανθρώπου που σέβεται την ύπαρξή του. Αλλά αυτός ο καταιγισμός των ρεπορτάζ, ειδικά στην TV, είναι το κάτι άλλο. Οδηγεί σε μια αποσβολωμένη κοινωνία που δεν ξέρει που να ακουμπήσει, ποιον να εμπιστευτεί, ποιον να πιστέψει.

Βλέπω και τα ποιοτικά στοιχεία στα γκάλοπ και απορώ, πότε θα καταλάβει η Αντιπολίτευση πως οι ψηφοφόροι, (όντες αποχαυνωμένοι από όλα όσα η TV κα γενικά τα ΜΜΕ παρουσιάζουν) δεν έχουν καμία όρεξη να ψάχνουν και τις …επισυνδέσεις με τις οποίες μονότονα ασχολείται. Στο τελευταίο γκάλοπ της ALCO, το 64% πιστεύει πως δεν μπορεί να μην ήξερε τίποτα ο Μητσοτάκης για τις παρακολουθήσεις, αλλά το αποτέλεσμα βγάζει 7,3% μπροστά τη ΝΔ. Τι δεν καταλαβαίνουν; (στην Αντιπολίτευση)

Αν νομίζουν πάντως πως με τις παρακολουθήσεις και τους Αντώναρους που έχουν σουξέ στο twitter θα κερδίσουν τις εκλογές, πλανώνται πλάνην οικτράν. Γιατί δεν μπορεί, όλο και θα πήραν χαμπάρι στα κομματικά επιτελεία ότι οι “μεγάλες οικογένειες” και οι κύκλοι τους, έβαλαν στις θήκες τα …μαχαίρια.

Τρεις άξιες λόγου πρωτοβουλίες, καθώς οδηγούν στο μέλλον: Της Alpha Bank που με συγκεκριμένο πρόγραμμα επαναπατρίζει επιστήμονες – τραπεζικά στελέχη με διακρίσεις στο εξωτερικό, της Τράπεζας Πειραιώς που χωρίς τυμπανοκρουσίες προχωρεί στην digital Τράπεζα με ορίζοντα όλη την Ευρώπη και του Μυτιληναίου, που αύριο Τετάρτη παρουσιάζει στα Άσπορα Σπίτια Βοιωτίας το πλάνο για smart cities.

Διαβάζω ότι “με τις απώλειες ΦΠΑ να ξεπερνούν ετησίως τα 135 δισ. ευρώ (5,3 δισ. ευρώ στην Ελλάδα), η Ε.Ε. λαμβάνει μέτρα για να τις περιορίσει. Συγκεκριμένα, η Ε.Ε. θα υιοθετήσει την ηλεκτρονική τιμολόγηση στις διασυνοριακές συναλλαγές με στόχο να ελαχιστοποιηθούν οι απάτες στον ΦΠΑ και τα εικονικά στοιχεία. Ουσιαστικά η Ε.Ε. λαμβάνει μέτρα αντίστοιχα με αυτά που έχουν λάβει η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Δανία και η Νορβηγία. Η ηλεκτρονική τιμολόγηση καθιστά ανέφικτη την έκδοση εικονικών τιμολογίων, προσφέροντας όλα τα δεδομένα στις φορολογικές αρχές σε πραγματικό χρόνο”. Σκεφθείτε σε ποια Ελλάδα θα ζούσαμε ΑΝ στα Δημόσια Ταμεία υπήρχαν επιπλέον 5,3 δισ. ευρώ ετησίως. 

Θα επιμείνω στην άποψη ότι οι τράπεζες θα πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικές στις ρυθμίσεις δανείων που κάνουν στους πελάτες τους, με πρώτους τους επώνυμους. Και κυρίως αυτούς τους επώνυμους, που επανειλημμένα έχουν φερθεί “σκάρτα” στο πρόσφατο παρελθόν. Σχετικό που αντιγράφω: “Σε ποιο γνωστό τραγουδιστή, διαχρονικό μεγαλομπαταχτσή του τραπεζικού συστήματος και φεσαδόρο του ελληνικού δημοσίου, συστημική τράπεζα του χορήγησε καταναλωτικό δάνειο ύψους 1 εκατ. ευρώ;”

Αρέσουν τα βραβεία που χορηγούνται σε τράπεζες για τις επιτυχίες τους αλλά η υπερπροβολή τους, καθόλου δεν αρέσει στην κοινωνία. Το επιτόκιο δανεισμού ανεβαίνει, το επιτόκιο καταθέσεων σταθερό.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Να κρατάτε μικρό καλάθι. Τον πάτο των διεθνών αγορών δεν τον είδαμε ακόμα και δεν θα τον δούμε αν δεν δούμε πρώτα τις κεντρικές τράπεζες να βάζουν φρένο στις αυξήσεις επιτοκίων.

B&B

Keywords
Τυχαία Θέματα