Ο Κ.Μητσοτάκης στη “Μέκκα” των επενδύσεων – Η επίσκεψη στις ΗΠΑ

09:39 7/3/2019 - Πηγή: BankWars

Στη “Μέκκα” των επενδύσεων, τις ΗΠΑ, θα βρεθεί από σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρώτος σταθμός του θα είναι η Βοστώνη, όπου το απόγευμα είναι προγραμματισμένο να μιλήσει στη Σχολή Νομικής, Πολιτικής και Διπλωματίας Fletcher του πανεπιστημίου του Tufts, στην ετήσια εκδήλωση για την Ελλάδα, που έχει καθιερώσει

ο επιχειρηματίας Γεώργιος Μπεχράκης. Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη θα αφορά στη δημοκρατία και τις σχέσεις των ΗΠΑ με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Γιώργος Μπεχράκης με την ερευνητική του ομάδα ανακάλυψε το Tylenol, που έγινε το πιο δημοφιλές παυσίπονο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στην Ελλάδα έχει χρηματοδοτήσει μια μεγάλη αντι-καπνιστική εκστρατεία, σε συνεργασία με τον ξάδελφό του, γνωστό πνευμονολόγο, Παναγιώτη Μπεχράκη.

Για αύριο Παρασκευή το πρόγραμμα του ταξιδιού προβλέπει συναντήσεις με εκπροσώπους μεγάλων funds σε διάφορους τομείς (real estate, ενέργεια, αναδυόμενες αγορές, banking κ.α.).

Η προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα, είναι ο υπ’ αριθμόν 1 στόχος του Κ.Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα παρουσιάσει στους συνομιλητές του τους βασικούς άξονες και τη φιλοσοφία του κυβερνητικού του προγράμματος, ειδικά στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, με ιδιαίτερη έμφαση να δίνει στη μείωση των φόρων και της γραφειοκρατίας καθώς και στη δημιουργία σταθερού επενδυτικού περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο των υποχρεώσεών του, θα δει και τα δύο μεγαλύτερα παιδιά του που σπουδάζουν στις ΗΠΑ, την κόρη του Σοφία (φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς στη Βαλτιμόρη) και τον γιο του Κωνσταντίνο που σπουδάζει στη Βοστώνη (Boston College).

Θα επιστρέψει στην Αθήνα την Κυριακή.

Keywords
Τυχαία Θέματα