Ο Κεντρικός τραπεζίτης “κοντράρει” τον Ρέντζι – Δημοσιονομική πειθαρχία θέλει ο Ντράγκι

Τα κράτη μέλη της ΕΕ, υποστήριξε ο Μάριο Ντράγκι απευθυνόμενος στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, πρέπει να «μάθουν να κυβερνούν μαζί».
«Θεωρώ ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στις χώρες έχουν τόση σημασία για το συλλογικό συμφέρον που πρέπει να υπαχθούν σε μια ορισμένη πειθαρχία» στο επίπεδο της ΕΕ.

Ο Ντράγκι δεν χάνει ευκαιρία να υπενθυμίζει στις κυβερνήσεις της ευρωζώνης την ευθύνη τους σε ό,τι αφορά την προώθηση μεταρρυθμίσεων.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ, ο οποίος πιστώνεται ότι απέτρεψε τον

κίνδυνο διάλυσης της ευρωζώνης το 2012 με τη δέσμευσή του πως θα έκανε «ό,τι χρειάζεται» για να σώσει το ενιαίο νόμισμα, επέμεινε πως τα κράτη μέλη πρέπει να τηρήσουν το Δημοσιονομικό Σύμφωνο και να μειώσουν τα δημόσια χρέη και τα ελλείμματά τους. «Αυτό που είναι ουσιώδες τώρα είναι αυτοί οι κανόνες να εφαρμοστούν», σημείωσε.

Η παρέμβαση του Ντράγκι σημειώνεται καθώς συνεχίζεται η συζήτηση περί της «ευελιξίας» των κανόνων όσον αφορά τα δημοσιονομικά. Ο Ματέο Ρέντσι, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, καλεί —μεταξύ άλλων ευρωπαίων ηγετών— η ΕΕ να μεταστραφεί από τις πολιτικές λιτότητας στις πολιτικές ανάπτυξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα