Πνίγηκε η Αττική – Καταστροφές στη Νίκαια (ΦΩΤΟ) – Που είναι η Περιφέρεια οέο; (VIDEO)

Εικόνες καταστροφής στη Νίκαια αλλά και σε πολλά δυτικά προάστεια της Αθήνας και τον Πειραιά. Τεράστιες ζημιές που υπάρχουν σε καταστήματα της περιοχής με τους ιδιοκτήτες να κάνουν λόγο για ζημιές από 70 -100.000 ευρώ.

Ο Πρωθυπουργός επιστρέφει εσπευσμένα από τις Βρυξέλλες και αργά το βράδι συγκαλεί

έκτακτη σύσκεψη για το θέμα. Η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου σε δηλώσεις της, άφγησε να εννοηθεί ότι για την κατάσταση, ‘άλλοι ευθύνονται και τους γνωρίζει ο λαός”. ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΗ ΡΩΤΗΣΕ, τι έκαναν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας που έχουν την ευθύνη, όχι για έργα που δεν έχουν γίνει (εδώ είναι ευθύνη της κυβέρνησης ή των τοπικών δήμων), αλλά τουλάχιστον για να γίνει ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ – ΑΠΟΦΡΑΞΗ των βουλωμένων φρεατύων.

ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

Ειδικότερα στη Νίκαια δεκάδες είναι τα αυτοκίνητα που καταπλακώθηκαν, καθώς καταστράφηκαν δρόμοι από την πλημμύρα.

Στη συμβολή των οδών Βαλαωρίτου και 25ης Μαρτίου μεγάλη καραμπόλα είκοσι με τριάντα αυτοκινήτων τα οποία παρέσυραν τα ορμητικά νερά και κυριολεκτικά πέταξαν το ένα πάνω στο άλλο.

Οχήματα της πυροσβεστικής έσπευσαν στο «Αττικό» νοσοκομείο, προκειμένου να προχωρήσουν σε απάντληση υδάτων, καθώς το νοσοκομείο αποκλείστηκε από την έντονη νεροποντή.

Οι κάτοικοι αναφέρουν ότι το νερό έφτασε έως και τους 70 πόντους, ενώ κυριαρχεί η οργή για τα βουλωμένα φρεάτια και τα έργα που δεν έγιναν ποτέ.

ΔΗΛΩΣΗ ΡΕΝΑΣ ΔΟΥΡΟΥ

«Περνάμε μία δύσκολη νύχτα», είπε στον Γιώργο Σαραντάκο η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. Έδωσε ένα μεγάλο ευχαριστώ στις πυροσβεστικές δυνάμεις και υπογράμμισε πως οισυμπολίτες μας ξέρουν ποιοι φταίνε που το 2014 υπάρχει αυτή η εικόνα».
«Δεν θέλω να κάνω φτηνή κριτική. Αλλά όλοι ξέρουν»…

ΚΚΕ: ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ

Τα σοβαρά προβλήματα που προκλήθηκαν από τη νεροποντή, αποδεικνύουν ότι ο κρατικός μηχανισμός και οι τοπικές αρχές, βρέθηκαν απροετοίμαστοι, καθώς τα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας στους δήμους και τις περιφέρειες λαμβάνονται αποσπασματικά. Χωρίς καμία καθυστέρηση, η κυβέρνηση και οι τοπικές αρχές πρέπει να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής προστασίας.

Παρέμβαση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έκαναν βουλευτές του Κόμματος, όπως και περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ στην Περιφέρεια Αττικής, απαιτώντας να καταγραφούν άμεσα οι ζημιές και να παρθούν άμεσα μέτρα αποκατάστασης και αποζημίωσης των πληγέντων αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του…

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ

Μεγάλα προβλήματα έχει προκαλέσει η σφοδρή βροχόπτωση στην Αττική. Δρόμοι έχουν μετατραπεί σε απέραντες λίμνες και παρατηρούνται σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας.

Η πυροσβεστική υπηρεσία είχε δεχθεί έως τις 16:30 70 κλήσεις για αντλήσεις νερών από πλημμυρισμένα ισόγεια και υπόγεια, καθώς και για κοπές δένδρων από τις περιοχές: Πειραιάς, Κερατσίνι, Πέραμα, Αγία Βαρβάρα, Πετρούπολη, Νίκαια, Χαϊδάρι και Καλλιθέα.

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα