Ο Γ.Βαρουφάκης συναντά την Κριστίν Λαγκάρντ στην Ουάσινγκτον

16:31 4/4/2015 - Πηγή: BankWars

Στην Ουάσινγκτον θα μεταβεί ο υπουργός Οικονομικών όπως ανακοίνωσε το ΥΠΟΙΚ.

Ο κ. Βαρουφάκης θα συναντήσει τη Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ για μια άτυπη συζήτηση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο υπουργός θα συναντηθεί τη Δευτέρα στις 10 .00 στην Ουάσινγκτον με τον Αμερικανό υφυπουργό Οικονομικών για τις Διεθνείς Υποθέσεις κ. Nathan Sheets, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Επισημαίνεται ότι ο Αμερικανός

υπουργός Οικονομικών κ. Jack Lew απουσιάζει σε προγραμματισμένες διακοπές.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της Κομισιόν, που επικαλέστηκε το Mega, η ελληνική κυβέρνηση και οι πιστωτές της χώρας έχουν βρει κοινό τόπο σε μια σειρά από θέματα-«αγκάθια», καθώς η Αθήνα δείχνει διατεθειμένη να κάνει τομές και να υλοποιήσει φορολογικά μέτρα, που θα φέρουν χρήμα στα κρατικά ταμεία και θα ενισχύσουν την αξιοπιστία της χώρας.

Η συμφωνία, ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, ανάμεσα στην Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους της, φαίνεται να «κολλάει» στη στάση των εκπροσώπων του ΔΝΤ, οι οποίοι επιμένουν στην ολοκλήρωση της 5ης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας.

Για το λόγο αυτό, όπως εκτιμάται, κρίθηκε αναγκαίο να μεταβεί στις ΗΠΑ ο υπουργός Οικονομικών, προκειμένου να συναντηθεί με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, και να επιχειρήσει να την μεταπείσει.

Εν τω μεταξύ, μιλώντας χθες στο Mega, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν χρήματα για να γίνουν οι πληρωμές μισθών, συντάξεων και όλων των άλλων υποχρεώσεων του Δημοσίου την επόμενη εβδομάδα.

Ο κ. Μάρδας τόνισε ότι υπάρχουν και τα χρήματα για να καταβληθεί η δόση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στις 9 Απριλίου και πρόσθεσε ότι οι εντολές πληρωμών θα δοθούν στις 8 του μήνα. «Εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μπορούμε να πληρώσουμε στους χρόνους που πρέπει τις υποχρεώσεις μας», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα