Ο Γ.Στουρνάρας στην Φραγκφούρτη – Τυχαίο; Δε νομίζω…

22:53 4/2/2014 - Πηγή: BankWars

Μεγάλη κινητικότητα στα ελληνικά θέματα εν όψει ευρωεκλογών. Δεν πηγαίνει τυχαία στη Φραγκφούρτη ο υπουργός Οικονομικών…

Επαφές με τις διοικήσεις της κεντρικής γερμανικής τράπεζας Bundesbank και της Deutsche Bank θα έχει στη Φρανκφούρτη ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, την Πέμπτη.

Τις

επαφές του υπουργού με τους Γερμανούς τραπεζίτες, αναμένεται να απασχολήσει το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, αλλά και το ενδχόμενο ενός τρίτου δανείου προς την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο η ΕΚΤ όσο και οι εθνικές Κεντρικές Τράπεζες της ευρωζώνης (αναμεσά τους η Bundesbank) έχουν στα χαρτοφυλάκια τους ελληνικά ομόλογα τα οποία δεν εντάχθηκαν στο το PSI.

Το μίγμα της νέας ρύθμισης του ελληνικού χρέους είναι πολύ πιθανό να περιλαμβάνει σημαντικές αποφάσεις γύρω από τα ελληνικά ομόλογα, ύψους 17,5 δισ. ευρώ, τα οποία έχουν αγοραστεί από την ΕΚΤ και άλλες κεντρικές τράπεζες και λήγουν τη διετία 2014 και 2015. Μόνο φέτος τον Μάιο η Ελλάδα καλείται να ξεπληρώσει 4,1 δισ. ευρώ που ανήκουν σε Κεντρικές Τράπεζες της ευρωζώνης.

Το πρόγραμμα του Γ. Στουρνάρα

Στις 12:30 (τοπική ώρα) θα μιλήσει σε γεύμα της επιχειρηματικής λέσχης Frankfurter Gesellschaft für Handel, Industrie und Wissenschaft, παρουσία 100 εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου.

Στη συνέχεια, στις 14.30 (τοπική ώρα), θα συναντηθεί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Deutsche Bank, Jürgen Fitschen.

Στις 16.00 (τοπική ώρα) θα ακολουθήσει συνάντηση με το Δ.Σ. της Deutsche Bundesbank.

Original article: Ο Γ.Στουρνάρας στην Φραγκφούρτη – Τυχαίο; Δε νομίζω….

Keywords
Τυχαία Θέματα