Ο Γιούνκερ κάνει…πείσματα στον Αλέξη – Δεν του βγαίνει στο τηλέφωνο! – Διαψεύδει η κυβέρνηση

18:38 6/6/2015 - Πηγή: BankWars

Το πρακτορείο Reuters μεταδίδει πως ο πρόεδρος της Κομισιόν αρνήθηκε να δεχτεί τηλεφώνημα του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα επειδή η Αθήνα δεν έχει ακόμη αποστείλει τις μεταρρυθμιστικές προτάσεις, όπως είχε δεσμευθεί, με προθεσμία την περασμένη Πέμπτη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε τηλεφωνική επικοινωνία για τις 11 το πρωί του Σαββάτου (12 ώρα Ελλάδας)

«Δεν

έχει υπάρξει καμία νέα εξέλιξη, οπότε δεν υπάρχει τίποτα να συζητήσουμε», ανέφερε στο πρακτορείο ο Ευρωπαίος αξιωματούχος ο οποίος θέλησε, ωστόσο, να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Στο σημείο αυτό το Reuters τονίζει στο σημείο αυτό ότι ο κ. Τσίπρας επρόκειτο να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες για να συναντηθεί ξανά με τον πρόεδρο της Κομισιόν, ωστόσο, τελικά το ραντεβού δεν έγινε. Αντιθέτως, σημειώνει το πρακτορείο, ο Έλληνας πρωθυπουργός απέρριψε το «παράλογους» όρους που περιλαμβάνει το σχέδιο των δανειστών και επέλεξε να μην πληρώσει τη δόση -όπως όφειλε να κάνει χθες- στο ΔΝΤ.

Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρεται και στην χθεσινή ομιλία του κ. Τσίπρα στην ελληνική Βουλή, υπογραμμίζοντας πως ήταν «προκλητική» καθώς και ότι με αυτή ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε στόχο να κερδίσει την υποστήριξη του κοινοβουλίου στην άρνησή του να αποδεχθεί τα μέτρα που προτείνουν οι δανειστές.

«Ο Τσίπρας ισορρόπησε ανάμεσα στην αγανάκτηση και τη σιγουριά ότι μια συμφωνία είναι “πιο κοντά από ποτέ” για να μείνει η χώρα του στο ευρώ», αναφέρει το πρακτορείο, ενώ παραθέτει ξανά τις δηλώσεις του αξιωματούχου της ΕΕ ο οποίος τονίζει πως στην Ευρώπη γνωρίζουν ότι «εν μέρει είναι θέατρο», αλλά «δεν χρειάζεται να έχουμε ρόλο σε κάθε σκηνή του δράματος».

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Η παραφιλολογία συνεχίζεται, τονίζουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο πρόεδρος της Κομισιόν αρνήθηκε να μιλήσει τηλεφωνικά αλλά και να συναντήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό, εξαιτίας της χθεσινής ομιλίας του στη Βουλή.

Αναφερόμενη στην πηγή της ΕΕ, που φέρεται να έδωσε τις παραπάνω πληροφορίες σε διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, η κυβέρνηση τονίζει χαρακτηριστικά πως μετά την πρόταση των θεσμών, «που ποτέ δεν δόθηκε στην Ελλάδα» -αλλά δημοσιεύθηκε στον τύπο!…-, σήμερα αξιωματούχος ανακάλυψε αναπάντητες κλήσεις!

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, η ελληνική πρόταση παραμένει στο τραπέζι και η κυβέρνηση αναμένει

Keywords
Τυχαία Θέματα