Ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης Διευθυντής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής

21:59 5/3/2018 - Πηγή: BankWars

Επικυρώθηκε και επίσημα, από την επιτροπή Κανονισμού της Βουλής, η τοποθέτηση του Φραγκίσκου Κουτεντάκη στη θέση του διευθυντή του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής. Καταλαμβάνει τη θέση του κ.Λιαργκόβα.

Σφοδρή ήταν αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Είναι χαρακτηριστικό πως πέραν των πρωϊνών δηλώσεων της κ. Σπυράκη, ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θ. Παπαθεοδώρου αποχώρησε

από τη συνεδρίαση εγείροντας αντιρρήσεις επί της διαδικασίας και των βιογραφικών των υπόλοιπων υποψηφίων. Το όργανο πάντως βάσει της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ενέκρινε τη πρόταση του προέδρου με 7 ψήφους υπέρ (ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ), 2 κατά (ΝΔ και ΧΑ) και 3 παρών (ΚΚΕ, Ένωση Κεντρώων και Ποτάμι).

Ο Πρόεδρος της Βουλής

Ο κ. Βούτσης δήλωσε κατάπληκτος από την ανακοίνωση της ΝΔ η οποία ουσιαστικά, όπως είπε, αναφέρει πως όταν έρθει στα πράγματα θα επαναφέρει τη Δημοκρατία και θα δώσει τέλος στους επιλεγμένους.

«Αυτά είναι εκτός τόπου και χρόνου (….) Αυτό δε μπορεί να γίνει, η χώρα έχει δεσμευτεί είτε αυτό αφορά τις Ανεξάρτητες Αρχές είτε τους Γενικούς Γραμματείς, οι θέσεις είναι με θητείες και αυτό είναι και το κριτήριο του τι δουλειά κάνει κανείς είναι ότι έχει συγκεκριμένη και προσδιορισμένη θητεία. Και αυτό το ξέρει και η Σπυράκη που είναι ταυτόχρονα στο Γραφείο Τύπου της ΝΔ και στην ευρωβουλή», σημείωσε με νόημα. Ακόμα πρόσθεσε πως θα «ήταν αδιανόητο για μας και ούτε πέρασε από το μυαλό μας» να «θέσουμε θέμα απομάκρυνσης του Συντονιστή εδώ και δυόμιση χρόνια» . «Άρα λοιπόν ποιος απειλείται και να έρθει στα πράγματα να τελειώσει ποιον;», αναρωτήθηκε και σημείωσε πως ήταν ο ίδιος υπουργός των Εσωτερικών όταν διεξήχθη το δημοψήφισμα σε συνεργασία με ανώτατους λειτουργούς που ήταν στην κατεύθυνση της προηγούμενης κυβέρνησης.

Αναφερόμενος στα προσόντα που έχει ο κ. Κουτεντάκης που τον κάνουν ιδανικό για τη συγκεκριμένη θέση, ο πρόεδρος είπε πως είναι η εμπειρία, η νιότη αλλά και η άποψη που έχει εκφράσει για τη πορεία της χώρας. «Δεν είναι ουδέτερος άνθρωπος αλλά δεν υπάρχουν τέτοιοι. Γιατί θα πρέπει κάποιος να είναι άοσμος και άγευστος για να έχει θεσμικό ρόλο; και ο Λιαργόβας ήταν προκαθορισμένου πολιτικού ορίζοντα», είπε.

Από τη πλευρά του πάντως ο κ. Παπαθεοδώρου εξέφρασε την ενόχλησή του για τον τρόπο που ολοκληρώθηκε η διαδικασία και αντέδρασε για το γεγονός πως δε δόθηκαν στη δημοσιότητα τα βιογραφικά. Νωρίτερα μάλιστα σε δήλωσή του χαρακτήρισε «παρωδία» τη διαδικασία προκειμένου ο Πρόεδρος να περάσει έναν κομματικό διορισμό στη Βουλή. «Δεν δεχόμαστε τη διαδικασία να υπάρξει αξιοκρατία! Θα ζητήσουμε να έρθουν όλοι οι φάκελοι στη Βουλή».

Keywords
Τυχαία Θέματα