Ο Επίσκοπος χώρισε από τον άντρα του…

23:15 4/5/2014 - Πηγή: BankWars

Ο Gene Robinson, ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος επίσκοπος της Επισκοπικής Εκκλησίας των ΗΠΑ, ανακοίνωσε το διαζύγιο του από τον επί 25ετίας σύζυγό του.

Ο επίσκοπος Robinson με μια επιστολή του στον Τύπο, είπε ότι θα είναι «για πάντα ευγνώμων» στον Mark Andrew και ότι οι λεπτομέρειες του χωρισμού τους δεν θα δημοσιοποιηθούν.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο το 2003, ενώ αυτή η απόφαση του Gene Robinson, από τη θέση του επίσκοπου, διαίρεσε την παγκόσμια αγγλικανική κοινωνία. Έκτοτε,

ο επίσκοπος έγινε σύμβολο του κινήματος για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ (LGBT) και υπέρμαχος της ισότητας του γάμου.

Στην επιστολή του, ο επίσκοπος Robinson, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε το 2012, δήλωσε ότι ήταν «μια μικρή παρηγοριά» για εκείνον να γνωρίζουν όλοι ότι τα ζευγάρια ομοφυλόφιλων και λεσβιών «υπόκεινται στις ίδιες επιπλοκές και δυσκολίες που πλήττουν τους γάμους μεταξύ των ετεροφυλόφιλων ζευγαριών».

«Η πίστη μου στο γάμο είναι αμείωτη, παρόλο το διαζύγιο με κάποιον που έχω αγαπήσει για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και θα συνεχίζω να αγαπώ ακόμα και αν χωρίζουμε», είπε ο επίσκοπος, για να συμπληρώσει: «Η αγάπη μπορεί να αντέξει, ακόμα και αν ο γάμος δεν μπορεί».

Ο επίσκοπος Robinson, 66 ετών, στο παρελθόν ήταν παντρεμένος με μια γυναίκα με την οποία είχε δύο παιδιά. Χώρισαν φιλικά το 1985.

protothema.gr

Original article: Ο Επίσκοπος χώρισε από τον άντρα του….

Keywords
Τυχαία Θέματα