Ο ΕΟΠΥΥ προτείνει στις ιδιωτικές κλινικές …να κλείσουν!

15:44 9/4/2016 - Πηγή: BankWars

Η νέα σύμβαση που παρουσίασε ο ΕΟΠΥΥ είναι η «ταφόπλακα» των ιδιωτικών κλινικών, αναφέρουν εκπρόσωποι του κλάδου, καταθέτοντας μερικά τρανταχτά παραδείγματα όρων που δεν έχουν καμία σχέση με τη βιωσιμότητα του Οργανισμού, αλλά αντίθετα διακατέχονται από πολιτικές ιδεοληψίες και αποσκοπούν στο στραγγαλισμό του Ιδιωτικού τομέα.

1. Στις Αποζημιώσεις

του ΕΟΠΥΥ θα είναι μέσα και οι αμοιβές των γιατρών

2. Θα υπάρχει παρακράτηση από τις υποβαλλόμενες δαπάνες 2% υπέρ των υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ

3. Θα δεσμευτεί το 25% των κλινών από το 20% που είναι σήμερα βάσει της νομοθεσίας και που αφορά κλίνες τρίτης θέσης. Άρα, το επιπλέον 5% αφορά κλίνες άλλων θέσεων. Αυτό το 5% θα το διαχειρίζεται αποκλειστικά ο ΕΟΠΥΥ.

4. Η κλινική θα προπληρώνει τις φιάλες αίματος και στη συνέχεια θα τις χρεώνει στον ασθενή. Για να γίνει ένα χειρουργείο χρειάζονται τουλάχιστον 4 φιάλες με αίμα, που κοστολούνται στα 1.000 ευρώ.

5. Οι διαφορές στη νοσηλεία δεν θα γίνονται ανάλογα με τη βαρύτητα του χειρουργείου που είναι το πραγματικό κόστος αλλά με βάση τη θέση- κλίνη που θα έχει ο ασθενής.

Την ίδια στιγμή, παράγοντας από τον κλάδο των ιδιωτικών κλινικών που ήταν στην συνάντηση με τον ΕΟΠΥΥ, τόνισε ότι η ηγεσία ξεκαθάρισε ότι όσοι δεν δεχτούν τη σύμβαση θα έχουν κυρώσεις.

”Στέλνουν «στεγνά» στα βράχια 180 ιδιωτικές κλινικές –εξ αυτών οι 9 είναι μεγάλοι όμιλοι, ενώ συνολικά ο κλάδος διαχειρίζεται 12.000 κλίνες. Ο κλάδος μας παραπαίει και προσπαθεί να επιβιώσει τη στιγμή που η συνεργασία μας με τον ΕΟΠΥΥ είναι μονίμως αβέβαιη. Η σύμβαση που έχουμε σήμερα με τον Οργανισμό είναι του 2012!.

Πέρυσι ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ) υπέγραψε σύμβαση με τον πρώην υπουργό Υγείας κ. Κουρουμπλή, αλλά στη συνέχεια και μετά την διεξαγωγή των εκλογών όταν ανέλαβε την ηγεσία του Υπουργείου ο κ. Α. Ξανθός, την αθέτησε”.

Τα παραπάνω μας ανέφερε ένας από τους βασικότερους εκπροσώπους ιατρικού ομίλου που είναι και μέλος στον ΣΕΚ, τονίζοντας ότι σήμερα οι ιδιωτικές κλινικές καταβάλλουν πολλά περισσότερα από αυτά που εισπράττουν και τα οποία έχουν μεγάλη καθυστέρηση. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο όμιλος προ δύο ημερών κατέθεσε φόρους ύψους 2 εκατ. ευρώ και αναμένει πληρωμές από τον ΕΟΠΥΥ περί το 1,5 εκατ. ευρώ.

Τα θεσμικά όργανα των ιδιωτικών κλινικών, σύμφωνα με τελευταία πληροφόρηση, δεν σκοπεύουν να δεχτούν τους όρους της νέας σύμβασης και μάλιστα επ’ αυτού θα έχουν κοινή συνάντηση μέσα στις επόμενες ημέρες.

ΠΗΓΗ: euro2day

Keywords
Τυχαία Θέματα