Ο Δένδιας στην Άγκυρα, βλέπει και τον Ερντογάν

Και με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθεί αύριο κατά την επίσκεψή του στην Άγκυρα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Δένδιας έχει προγραμματιστεί να μεταβεί αύριο Πέμπτη στην Άγκυρα προκειμένου να συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρωτοβουλία ανήκει στην τουρκική πλευρά και το αίτημα ετέθη αιφνιδιαστικά σήμερα το βράδυ.

Η Αθήνα απεδέχθη,

καθώς δηλώνει πάντα ανοιχτή στον διάλογο.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά την παραμονή του στην Άγκυρα, την Πέμπτη, 15 Απριλίου, θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Τουρκίας Recep Tayyip Erdoğan. Η συνάντηση έχει προγραμματισθεί να λάβει χώρα στις 15.00 ώρα Ελλάδας.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΟΜΩΣ…

Προκλητικότατος για μια ακόμα φορά ο Τούρκος Πρόεδρος, δήλωσε σε τηλεοπτική του συνομιλία με νέους: «Εμείς στην ανατολική Μεσόγειο το μεγάλο μας άλμα το κάναμε με τη συμφωνία που κάναμε με τη Λιβύη. Η Τουρκία με το θέμα της Λιβύης, έδειξε την αποφασιστικότητα της και στο ζήτημα των σεισμικών ερευνών και στο θέμα των γεωτρήσεων. Εμείς εκεί μπορούμε να κάνουμε και σεισμογραφικές έρευνες και γεωτρήσεις.
Η Ελλάδα ενοχλήθηκε διότι δεν διαθέτει τέτοια πλοία.  Όμως η Ελλάδα δεν έχει και δικαιώματα στην περιοχή όπως έχουμε εμείς».

Όσον αφορά στις  έρευνες εντός της κυπριακής ΑΟΖ, ο Ερντογάν είπε ότι “η Άγκυρα έχει δείξει καλή θέληση και έχει αποσύρει τα πλοία της για συντήρηση, όμως, δεν θα επιτρέψουμε να σφετεριστούν τα δικαιώματα της βόρειας Κύπρου. Αν χρειαστεί θα επέμβουμε.  Τα πλοία μας αυτή τη στιγμή είναι έτοιμα να πλεύσουν.
Αν χρειαστούν να γίνουν βήματα, θα τα κάνουν.  Εμείς δεν αποφεύγουμε τις συνομιλίες, αρκεί να ξέρουν πως πρέπει να σέβονται την Τουρκία”.

Keywords
Τυχαία Θέματα