“Ο Μπούκουρας ως “Δούρειος Ίππος” των αρχών” καίει την ΧΑ, γράφει το γαλλικό πρακτορείο

Ως “Δούρειο Ίππο” χαρακτηρίζει τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Στάθη Μπούκουρα, το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP).

Σύμφωνα με τον καθηγητή του Παντείου και αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Δημήτρη Χριστόπουλο «η πρόσκληση που αντιμετωπίζουν οι εισαγγελείς είναι η δημιουργία μιας σύνδεσης ανάμεσα στις εικαζόμενες πράξεις και στο κατηγορητήριο. Είμαστε σε σωστό δρόμο. Η δικαστική διαδικασία επιταχύνεται και υπάρχει μια γενικότερη πίεση -κυρίως πολιτική- προς

αυτή την κατεύθυνση».

Όπως αναφέρει ο Δημήτρης Χριστόπουλος «ο Μπούκουρας έχει εκφράσει την επιθυμία να δώσει λεπτομέρειες για τον τρόπο που λειτουργούσε το κόμμα. Θα χρησιμοποιηθεί ως Δούρειος Ίππος».

Δεν είναι τυχαίο σημειώνει η εφημερίδα ότι ο συγκεκριμένος βουλευτής μεταφέρθηκε σε άλλη φυλακή από τους υπόλοιπους συλληφθέντες και προσέλαβε για την υπεράσπισή του ένας εκ των γνωστών ποινικολόγων της χώρας.

Από την μεριά της η εγκληματολόγος στο πανεπιστήμιο της Θράκης, Σοφία Βιδάλη δηλώνει στο AFP «οι δικαστικές Αρχές είναι αποφασισμένες να εξουδετερώσουν και να καταστήσουν ανενεργή τη Χρυσή Αυγή, καθώς ακόμα και για τους πλέον συντηρητικούς -πολιτικούς και πολίτες- έχει ξεπεράσει κάθε όριο».

Original article: “Ο Μπούκουρας ως “Δούρειος Ίππος” των αρχών” καίει την ΧΑ, γράφει το γαλλικό πρακτορείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα