Ο Μπάιντεν μειώνει το πακέτο επενδύσεων στις υποδομές σε 1,7 τρισ. δολάρια από 2,25 τρισ.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι μειώνει το κόστος του προτεινόμενου πακέτου επενδύσεων στις υποδομές σε 1,7 τρισ. δολάρια από 2,25 τρισ., ως αντιπρόταση στο σχέδιο που κατέθεσαν Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές.

Η νέα πρόταση θα δοθεί στη δημοσιότητα αργότερα την Παρασκευή, δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.

Ορισμένες πτυχές του πακέτου που έχουν αφαιρεθεί από τη νέα πρόταση, όπως οι επενδύσεις στην έρευνα και την ανάπτυξη,

θα συμπεριληφθούν σε άλλα νομοσχέδια.

Ο Τζο Μπάιντεν μπορεί να έχει τονίσει από τις πρώτες μέρες που ανέλαβε τα προεδρικά του καθήκοντα πως οι δαπάνες για τις υποδομές είναι προτεραιότητα της διακυβέρνησής του, ωστόσο επιδιώκει να βρει κοινό έδαφος με τους Ρεπουμπλικάνους για ένα συνολικό πακέτο.

Η νέα πρόταση μειώνει τη χρηματοδότηση στην ευρυζωνικότητα αλλά και το προτεινόμενο ποσό επενδύσεων για την κατασκευή δρόμων και άλλων μεγάλων έργων, σημείωσε η Ψάκι.

“Αυτή η πρόταση δείχνει την προθυμία του Προέδρου να μειώσει το κόστος, κάνοντας παραχωρήσεις σε ορισμένους τομείς που είναι σημαντικοί για τον ίδιο. Ωστόσο, παραμένει αμετάβλητη σε τομείς που είναι ζωτικής σημασίας για τις υποδομές μας και τη βιομηχανία του μέλλοντος”, δήλωσε η Ψάκι στους δημοσιογράφους.

Παράλληλα, τόνισε ότι εφόσον το συνολικό κόστος του πακέτου μειώνεται,  αντιστοίχως μειώνεται και η ανάγκη για “πληρωμές”. Ο Τζο Μπάιντεν δεν μετακινήθηκε από τη θέση του να μην αυξηθεί η φορολογία για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 400.000 δολάρια, πρόσθεσε η Ψάκι.

Keywords
Τυχαία Θέματα