Ο Μπάιντεν έδωσε χάρη σε όλους τους καταδικασμένους για απλή κατοχή μαριχουάνας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προχώρησε στο πρώτο βήμα προς την αποποινικοποίηση της κατοχής και χρήσης μαριχουάνας σε ομοσπονδιακό επίπεδο στις ΗΠΑ, δινοντας μαζικά χάρη σε χιλιάδες Αμερικανούς που είχαν καταδικαστεί από ομοσπονδιακά δικαστήρια για απλή κατοχή, καλώντας παράλληλα σε επανεξέταση του σχετικού νομικού πλαισίου.

Με τη χάρη αμνηστεύονται όλα τα ομοσπονδιακά αδικήματα που σχετίζονται με απλή κατοχή μαριχουάνας, ενώ ο αρχηγός του αμερικανικού

κράτους καλεί και τους κυβερνήτες των πολιτειών της χώρας του να προχωρήσουν σε ανάλογες κινήσεις για τα πολιτειακά αδικήματα, σύμφωνα με ανώτερους αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης.

“Όπως έχω δηλώσει και στο παρελθόν, κανείς δεν πρέπει να βρίσκεται στη φυλακή απλώς για χρήση ή κατοχή μαριχουάνας. Σήμερα, κάνω βήματα για να δώσουμε τέλος στη λαθεμένη μας προσέγγιση στο θέμα”, σημείωσε μέσω Twitter ο κ. Μπάιντεν.

“Ο εγκλεισμός ανθρώπων στη φυλακή για κατοχή μαριχουάνας έχει εκτροχιάσει πολλές ζωές και έχει στερήσει την ελευθερία από πολλούς ανθρώπους για μια συμπεριφορά την οποία πλέον πολλές πολιτείες των ΗΠΑ δεν θεωρούν καν αδίκημα”, συμπλήρωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι πολλοί έγχρωμοι Αμερικανοί έχουν συλληφθεί, διωχθεί και φυλακιστεί, σε ποσοστά μεγαλύτερα σε σχέση με το ποσοστό τους στον πληθυσμό, για το συγκεκριμένο αδίκημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα