Ο Α.ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ – ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

09:40 1/7/2016 - Πηγή: BankWars

Για το Πεκίνο αναχωρεί σήμερα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα πραγματοποιήσει στην Κίνα επίσημη επίσκεψη ως τις 6 Ιουλίου. “Επενδύστε στην Ελλάδα”, είναι το μότο που θα κυριαρχήσει από όλα τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας.

Ιστορική η επίσκεψη, με κύριο στόχο την ανάπτυξη οικονομικών σχέσεων γην επαύριο της κρίσης που δημιουργήθηκε με την συμφωνία της COSCO γιά τον ΟΛΠ μετά τις παρεμβάσεις

του Υπουργού Θόδωρου Δρίτσα που ωστόσο φαίνεται να διευθετήθηκαν τελικά χθες στην Βουλή.

Ο Πρωθυπουργός θα συνοδεύεται από τους υπουργούς Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, Οικονομίας Γιώργος Σταθάκη, Πολιτισμού Αρ. Μπαλτά, την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη, τους αναπληρωτές υπουργούς για θέματα Έρευνας και Καινοτομίας Κώστα Φωτάκη και Παιδείας Σια Αναγνωστοπούλου, καθώς και τον ΓΓ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του ΥΠΕΞ Γεώργιο Τσίπρα. Στην αποστολή και η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Οι επιχειρήσεις και οι φορείς που θα συνοδεύσουν τον πρωθυπουργό στην Κίνα: ΤΑΙΠΕΔ, HEMEXPO, Corallia, Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο, Τράπεζα Ελλάδος, ΔΕΗ, ΕΡΤ, Μπουτάρης Οινοποιητική, Συνεταιρισμός Άρτας, Δομοτεχνική, ΝΒG Πανγαία Real Estate, Grecotel – Όμιλος Δασκαλαντωνάκη, ΤΕΜΕS SA – Costa Navarino / Costamare Shipping Co., MyOdyssey Travel Ltd, Ambotis Holidays, Manessis Travel AE, Apivita AE, Α. Καούσης ΑΕ, Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), National Can Hellas, Biosolids, HATTA, Ελληνοκινεζικό Κέντρο Επιχειρηματικότητας, NanoPhos AE, Αρχιρόδον ΑΕ, AEGEAV Airlines, Cosco Greece, Doppler AE, Ελληνοκινεζικό Οικονομικό Συμβούλιο, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας, Kleemann, Euromedica AE, Perseus Healthcare (Metropolitan Hospital), Dodoni AE, EAB, ΕΑΣ, Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, Enterprise Greece.

Για την Ελλάδα στόχος είναι, εκτός από τη συμμετοχή των Κινέζων στις επικείμενες αποκρατικοποιήσεις, να ανοίξει τις πόρτες της Κίνας για τις ελληνικές εξαγωγές αγροτικών προϊόντων και τροφίμων, (ελαιόλαδο, ακτινίδια, κεράσια, αλλαντικά) υπηρεσιών τεχνολογίας, δομικών υλικών και παραφαρμακευτικών προϊόντων.

Επίσης:

Η απευθείας αεροπορική σύνδεση μεταξύ των δύο χώρων για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματοςΗπροσέλκυση φοιτητών από την ΚίναΕπενδύσεις με άδεια παραμονής στην Ελλάδα. Η ελληνική αντιπροσωπεία αναμένεται να προωθήσει το πρόγραμμα παροχής «χρυσής βίζας» για όσους ξένους πολίτες επενδύσουν σε ακίνητο αξίας άνω των 250.000 ευρώ στη χώρα μας. Από την έναρξη του προγράμματος μέχρι και τα τέλη του 2015 είχαν εκδοθεί περί τις 1.000 σχετικές άδειες, από τις οποίες οι 500 από Κινέζους.

Τι ενδιαφέρει την Κίνα

Η ανάπτυξη του Εμπορευματικού Κέντρου στο ΘριάσιοΗ δημιουργία μονάδων ελαφράς μεταποίησης στο Θριάσιο. Οι Κινέζοι ζητούν εγκατάσταση στην Αττική σε ειδικές οικονομικές ζώνες, με συγκεκριμένο φορολογικό καθεστώς, γραμμών συναρμολόγησης (assembly) κινεζικών προϊόντων που προορίζονται για τις ευρωπαϊκές αγορές. Τα προϊόντα θα φέρουν σφραγίδα «made in EU» («κατασκευασμένο στην Ε.Ε.») ή «assembled in the EU» («συναρμολογημένο στην Ε.Ε.»), κάτι που ενδιαφέρει τους κινεζικούς ομίλους, καθώς τους εξασφαλίζει ευνοϊκό δασμολογικό καθεστώς.Η αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύουΗ κατασκευή και διαχείριση του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι. Ανάμεσα στους διεκδικητές του νέου αεροδρομίου είναι και η κοινοπραξία του κινεζικού κολοσσού China State Construction Engineering (ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς ομίλους στον κόσμο) από κοινού με την Archirodon Group και την εταιρεία διαχείρισης του αεροδρομίου της Ζυρίχης.Η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘΟι τουριστικές επενδύσειςΗ ναυπηγοεπισκευαστική δραστηριότητα

Σύμφωνα με επιχειρηματικές πηγές που επικαλείται σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, το όφελος για έναν μεγάλο κινεζικό όμιλο από τη συναρμολόγηση προϊόντων στην Ελλάδα θα μπορούσε να ανέλθει σε πολλές εκατοντάδες εκατ. ευρώ ετησίως. Ήδη ενδιαφέρον γι’ αυτές τις οικονομικές ζώνες επιδεικνύουν κινεζικοί όμιλοι, όπως οι τηλεπικοινωνιακοί ΖΤΕ και Huawai, αλλά και πολυεθνικές από τον χώρο της τεχνολογίας. Το θέμα έχει συζητηθεί μεταξύ ελληνικής και κινεζικής πλευράς και έχει εντοπιστεί, όπως υποστηρίζεται από ελληνικής πλευράς, και ο πρώτος κατάλληλος χώρος, ακριβώς δίπλα από το Θριάσιο, ωστόσο φαίνεται αυτό να μην ικανοποιεί την κινεζική πλευρά.

Το πρόγραμμά της επίσκεψης (τοπική ώρα – 5 ώρες είναι η διαφορά ώρας μεταξύ Ελλάδας – Κίνας):

Σάββατο 2 Ιουλίου
09:00: Άφιξη στο Πεκίνο.
18:30: Συνέντευξη του πρωθυπουργού στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο της Κίνας CCTV.
20:00: Παράθεση δείπνου από τον πρωθυπουργό προς τα μέλη της επιχειρηματικής και δημοσιογραφικής αποστολής.

Κυριακή, 3 Ιουλίου
10:30: Συνάντηση με τον πρόεδρο του Wanda Group.
11:45: Επίσκεψη στο τεχνολογικό πάρκο της HUAWEI και συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της HUAWEI.
14:30: Επίσκεψη στο Σινικό Τείχος.

Δευτέρα, 4 Ιουλίου
10:15: Συνάντηση με Κινέζους δημοσιογράφους.
15:40: Συνάντηση με τον πρόεδρο του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου της Λ.Δ. της Κίνας Ζανγκ Ντετζιάνγκ.
16:30: Επίσημη τελετή υποδοχής.
16:45: Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Λ.Δ. της Κίνας Λι Κεκιάνγκ.
17:15: Διευρυμένες διαβουλεύσεις των δύο κυβερνητικών αντιπροσωπειών.
17:45: Υπογραφή διμερών συμφωνιών.
18:00: Επιχειρηματικό Φόρουμ.

Τρίτη, 5 Ιουλίου
10:30: Επίσκεψη στην Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου.
15:45: Τελετή κατάθεσης στεφάνου στο Μνημείο των Ηρώων του Λαού στην Πλατεία Τιεν Αν Μεν.
16:00: Συνάντηση με τον πρόεδρο της Λ.Δ. της Κίνας Ξι Γινπίνγκ.
18:00: Αναχώρηση από Πεκίνο προς Σαγκάη.

Τετάρτη, 6 Ιουλίου
8:45: Συνάντηση με τον πρόεδρο της κινεζικής εταιρείας ηλεκτρονικού λιανικού εμπορίου Alibaba.
9:30: Συνάντηση με τον πρόεδρο της COSCO.
10:30: Επίσκεψη στο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της ΖΤΕ και συνάντηση με τον πρόεδρο της ΖΤΕ.
11:45: Συνάντηση με τον δήμαρχο Σαγκάης Γιανγκ Ξιονγκ.
13:45: Επίσκεψη στο Μουσείο της Σαγκάης.
15:00: Συνάντηση με τον πρόεδρο της κινεζικής επενδυτικής εταιρείας Fosun και άλλους Κινέζους επιχειρηματίες.
17:00: Αναχώρηση από Σαγκάη προς Αθήνα.

Ρένα Δούρου: Η Αττική κόμβος μεταξύ Κίνας και Ευρωπαϊκής Ένωσης

Συνέντευξη στο ΑΠΕ έδωσε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου που πετάει μαζί με τον Πρωθυπουργό και την ελληνική αποστολή στο Πεκίνο την Παρασκευή.

Η κυρία Δούρου επισημαίνει ότι με την επίσκεψή της θα διευρυνθεί αλλά και θα επικυρωθεί η συνεργασία που ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι η Περιφέρεια Αττικής με κυβερνητικούς και αυτοδιοικητικούς αξιωματούχους, αλλά και μεγάλης κυκλοφορίας περιοδικά για την τουριστική προβολή της. Σημειώνει ότι το άνοιγμα του Πεκίνου σε νέες αγορές, ευνοεί τη συνεργασία με την χώρα, μια συνεργασία η οποία «θρέφεται από το κοινό πολιτιστικό υπόβαθρο» και προάγει τη δημιουργία ανάπτυξης και απασχόλησης.

“Η Αττική διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις, τις υποδομές αλλά και την πολιτική βούληση – για να αποτελέσει έναν αξιόπιστο εταίρο, σε όλα τα επίπεδα, για οικονομική ανάπτυξη, επενδύσεις, εμπορικές συναλλαγές, τουρισμό, με τις κινεζικές περιφέρειες καθώς και το Πεκίνο και τη Σαγκάη που είναι αυτόνομοι Δήμοι. Η επίσκεψή μας αυτή συμβάλλει σε μια δυναμική που αναπτύσσουμε, μέσα από σειρά συνεργιών σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο, προκειμένου να καταστεί η Αττική ο επικοινωνιακός, οικονομικός, τουριστικός κόμβος μεταξύ Κίνας και Ευρωπαϊκής ένωσης. Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται τόσο η τωρινή επίσκεψη όσο και επικείμενες πρωτοβουλίες μας”.

Keywords
κινα, στοιχημα, τσιπρας, κινα, τιεν αν μεν, αλέξης τσίπρας, costa navarino, περιφέρεια αττικής, ολπ, βουλη, σια, τραπεζες, δεη, ΕΡΤ, real, grecotel, navarino, travel, apivita, σββε, hellas, hatta, αθηνα, kleemann, euromedica, metropolitan, εασ, ελλαδα, συμμετοχή, συγκεκριμένο, china, group, εταιρεία, ναυτεμπορικη, ζτε, άφιξη, cctv, huawei, alibaba, απε, καλοκαιρι, εθνικη τραπεζα, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, μπουταρης, ανθιμος μπουταρης, Μέγα Σινικό Τείχος, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Τελετή Έναρξης, αλλαγη ωρας 2012, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αλέξης τσίπρας, ρενα δουρου, δουρου, apivita, αναπληρωτες, kleemann, περιφέρεια αττικής, το θεμα, αδεια, εασ, ζτε, θεμα, θριασιο, μνημειο, ναυτεμπορικη, ολπ, περιοδικα, προγραμμα, σινικο τειχος, ωρα, costa navarino, euromedica, huawei, real, απε, αττικη, άφιξη, ακτινιδια, δημοσιο, δομοτεχνικη, δικτυο, ευρω, ενωση ελληνικων τραπεζων, επαγγελματικο επιμελητηριο, επενδυσεις, εταιρεία, ζωνες, κερασια, κυρια, κομβος, μοτο, νικο, ομιλος, ολγα, οφελος, πεκινο, περιφερειακο, υπογραφη, πορτες, σαγκαη, συγκεκριμένο, σειρα, συμμετοχή, σια, σφραγιδα, τιεν αν μεν, ωρες, group, αγορες, alibaba, cctv, china, εξαγωγες, ενωση, grecotel, hatta, hellas, χωρα, navarino, travel, πηγες, τραπεζα, θεματα, ξεκινησε
Αναζητήσεις
??????? ????????? @otenet.gr greece 2017
Τυχαία Θέματα