Ο Α. Τσίπρας υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την προεδρία της Κομισιόν

Οριστικοποιήθηκε η υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Η υποψηφιότητα θα ενισχύσει το διεθνές κύρος του Αλέξη Τσίπρα και το ηγετικό του προφίλ, δίνοντας δημοσκοπική ώθηση και στον ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, εντάσσει οριστικά αμετάκλητα το κόμμα στις ευρωπαϊκές δυνάμεις.

Αντίπαλός

του θα είναι ο Μάρτιν Σουλτς (νυν πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου) απο πλευράς Ευρωσοσιαλιστών που θα στηριχθεί από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ενώ άγνωστο παραμένει ποιός θα είναι ο υποψήφιος της Χριστιανοδημοκρατίας.

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα επιλέξει τον υποψήφιό του στο Συνέδριο που θα πραγματοποιήσει στο Δουβλίνο στις 6-7 Μαρτίου 2014. Τα πρώτα ονόματα υποψηφιοτήτων που έχουν κυκλοφορήσει στον Τύπο είναι του Ιρλανδού Πρωθυπουργού Έντα Κένι, της Αντιπροέδρου της Κομισιόν Βιβιάν Ρέντινγκ (Λουξεμβούργο) και του Γάλλου Επίτροπου Μισέλ Μπαρνιέ.Η επιλογή του νέου Προέδρου της Κομισιόν θα γίνει από τους Ευρωπαίους ηγέτες με ομοφωνία, πιθανότατα τον προσεχή Ιούνιο, ενώ θα αναλάβει τα καθήκοντά του την 1η Νοεμβρίου 2014.
Keywords
Τυχαία Θέματα