Ν.Υόρκη: Ψυχρολουσία! Ο Τραμπ παραπέμπεται με το ερώτημα της καθαίρεσης και ακύρωσε το ραντεβού με Μητσοτάκη

Ακυρώθηκε η πολυαναμενόμενη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ντόναλντ Τραμπ , καθώς, μία ώρα νωρίτερα ο αμερικανός Πρόεδρος άλλαξε όλο το πρόγραμμα του, όταν η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι ανακοίνωσε ότι ξεκινά επίσημη έρευνα σε βάρος του Προέδρου με το ερώτημα της παραπομπής, δηλώνοντας ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου.

Η Βουλή

των Αντιπροσώπων, όπου την πλειοψηφία έχουν οι Δημοκρατικοί, θα εξετάσει εάν ο Τραμπ επεδίωξε τη βοήθεια της Ουκρανίας για να δυσφημίσει τον Τζο Μπάιντεν, πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και υποψήφιο για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2000.

Ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε αμέσως στην ανακοίνωση της Νάνσι Πελόζι, κάνοντας λόγο για «κυνήγι μαγισσών», όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις που κατηγορήθηκε και ιδιαίτερα για την εμπλοκή της Ρωσίας στις εκλογές του 2016.

Η ελληνική πλευρά είχε αποδώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στη συνάντηση με Τραμπ, για την οποία δεν έχει οριστεί νέα ώρα.

Στη συνάντηση με Τραμπ ο κ.Μητσοτάκης επρόκειτο να αναδείξει το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και αξιοπιστίας σε μία ευαίσθητη γεωστρατηγική περιοχή θα έκανε λόγο για τις εντεινόμενες προκλήσεις της Τουρκίας, τομ προσφυγικό και φυσικά για τις ενεργειακές πηγές της ανατολικής Μεσογείου.

Ο κ.Μητσοτάκης, επρόκειτο να  αναφερθεί και στις νέες προοπτικές που ανοίγονται για την ελληνική οικονομία βάζοντας τη χώρα ξανά στο «ραντάρ» και των αμερικανών επενδυτών.

ΣΤΗ GOLDMAN SACHS

Το μήνυμα των επενδύσεων όμως ήδη στάλθηκε καθώς νωρίτερα ο κ.Μητσοτάκης συμμετείχε σε εκδήλωση της Goldman Sachs στην οποία, ύστερα από πρόσκληση του επικεφαλής της Goldman, David Solomon, παρέστησαν 30 CEO’s κορυφαίων αμερικανικών επιχειρήσεων. Και ακόμη νωρίτερα, στις 12.00 τοπική ώρα, ο κ. Μητσοτάκης έλαβε μέρος στη συνεδρίαση του International Advisory Board (IAB) του Atlantic Council.

Ερντογάν στην σημερινή ατζέντα

Στις 9:45 το πρωί τοπική ώρα, ο Κ.Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην πρώτη τους συνάντηση με την ιδιότητά του ως πρωθυπουργός.

Το απόγευμα, μετά την ομιλία του σε ομογενείς στην Αστόρια, ο πρωθυπουργός θα έχει γεύμα με τον υπουργό Εμπορίου Γουίλμπορ Ρος και Αμερικανούς επενδυτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα