ΝΤΡΑΓΚΙ: Το 2015 σε ισχύ ο ενιαίος μηχανισμός εκκαθάρισης τραπεζών – Μη αναστρέψιμο το ευρώ

Οι επικριτές του ευρώ έχουν υποτιμήσει την πολιτική θέληση των ηγετών της ευρωζώνης, τόνισε ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, σε ομιλία του στο Harvard Kennedy School της Βοστόνης και πρόσθεσε πως το ενιαίο νόμισμα είναι μη αναστρέψιμο..

Ο Ντράγκι έκανε λόγο για δέσμευση των ευρωπαϊκών χωρών να προχωρήσουν μαζί προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση ενώ θύμισε πως τις ημέρες
της κρίσης, πολλοί σχολιαστές στην Αμερική, πίστευαν ότι η ευρωζώνη θα αποτύγχανε και διαψεύστηκανΟ επικεφαλής της ΕΚΤ χαρακτήρισε το χρέος ένα από τα θεμελιώδη προβλήματα της Ε.Ε. το οποίο στο παρελθόν υποτιμήθηκε.Όσον αφορά την πορεία προς την τραπεζική ένωση, ο κ. Ντράγκι τόνισε ότι ο ενιαίος μηχανισμός για την εκκαθάριση των τραπεζών θα τεθεί σε ισχύ από τις αρχές του 2015.Παράλληλα αναφέρθηκε στα σημαντικά βήματα που έχει καταγράψει η ευρωζώνη στη μείωση των ελλειμμάτων, σημειώνοντας ότι το μέσο πρωτογενές δημοσιονομικό έλλειμμα υπολογίζεται στο 0,5% του ΑΕΠ το 2012, την ώρα που στις ΗΠΑ φτάνει το 6%.Επίσης σημείωσε ότι στην ευρωζώνη έχουν δημιουργηθεί 600 χιλ. Θέσεις εργασίας περισσότερες σε σχέση με τις ΗΠΑ, από το 1999.
Keywords
Τυχαία Θέματα