Ντράγκι: Σταδιακή ανάκαμψη εντός του 2013-Οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν κάνει σημαντικά βήματα βελτίωσης

Η οικονομία της Ευρωζώνης θα παραμείνει αδύναμη και το 2013, είπε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι, εκτιμώντας πως θα υπάρξει «σταδιακή ανάκαμψη» αργότερα φέτος.

Στη συνέντευξη Τύπου μετά την πρώτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ για το 2013, ο κ. Ντράγκι ανέφερε πως οι κίνδυνοι για τις οικονομικές προοπτικές παραμένουν και σχετίζονται με την αργή εφαρμογή των οικονομικών μεταρρυθμίσεων

από τα κράτη – μέλη της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με τον Μάριο Ντράγκι, αν και ο πληθωρισμός παραμένει πάνω από τον στόχο της ΕΚΤ, εκτιμάται ότι θα υποχωρήσει κάτω από το 2% αργότερα φέτος. Επισης, τόνισε ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν κάνει σημαντικά βήματα βελτίωσης της κεφαλαιακής τους επάρκειας.

H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) στην πρώτη συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου για το 2013 διατήρησε αμετάβλητο στο ιστορικό χαμηλό του 0,75% το βασικό της επιτόκιο.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ( ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι στρέφει τώρα την προσοχή του στην πραγματική οικονομία. Για το λόγο αυτό αναμένεται με ενδιαφέρον η συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει σε λίγη ώρα (15:30 ώρα Ελλάδος).

Keywords
Τυχαία Θέματα