Ντομπρόβσκις- Ρέγκλινγκ: Κάντε ότι συμφωνήσαμε και όλα θα πάνε καλά

Τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και την τήρηση των συμφωνηθέντων ζήτησαν απο τον υπουργο Οικονομικών τόσο ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις όσο και ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ στις συναντήσεις που είχε σήμερα μαζί τους. Και οι δύο εξέφρασαν την αισιοδοξία τους όλα ότι όλα θα πάνε κάλά με την προυπόθεση ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει όσα έχουν συμφωνηθεί

Δεν θα υπάρξουν νέες δεσμεύσεις και νέοι όροι για την Ελλάδα

όταν βγει η χώρα από το μνημόνιο, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις επισημαίνοντας ότι η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα και στο «Ευρωπαϊκό εξάμηνο».

Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανέφερε ο κ. Ντομπρόβσκις σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, πρέπει να υπάρχει συνεχής τήρηση από την Ελλάδα των συμφωνηθέντων, ενώ με την ενίσχυση της ανάπτυξης θα μπορούσε να υπάρξει δημοσιονομικός χώρος και να γίνει τότε μια συζήτηση για το πώς θα μπορούσε αυτός να αξιοποιηθεί από την κυβέρνηση.

Δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο μετά την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα, δήλωσε κατηγορηματικά ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, επισημαίνοντας πως θα είναι μεν αυστηρότερη η επιτήρηση, αλλά δεν θα τεθούν νέοι όροι. Εξήγησε ότι κάθε χώρα που παίρνει δάνειο από τον ESM τίθεται σε πρόγραμμα μεταμνημονιακής επιτήρησης, η οποία για την Ελλάδα θα είναι πιο «σφιχτή» διότι έχει δανειστεί περισσότερα κεφάλαια και θα λάβει περαιτέρω μέτρα ελάφρυνσης του χρέους. Η επιτήρηση αυτή θα αφορά κυρίως στο εάν υλοποιούνται τα προσυμφωνηθέντα, όπως π.χ. για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Ντομπρόβσκις: Δεν θα υπάρξουν νέες δεσμεύσεις και νέοι όροι – Τήρηση των συμφωνηθέντων

Ρέγκλινγκ: Αυστηρότερη η επιτήρηση – Πήρα διαβεβαιώσεις για τις μεταρρυθμίσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα