Ντ. Κάμερον: “Μείναμε ενωμένοι” – Υποσχέθηκε νέες εξουσίες στη Σκωτία

Στις επίσημες δηλώσεις που έκανε ο Κάμερον στις 09:00, ώρα Ελλάδος, είπε απευθυνόμενος στη Σκωτία: «Σας ακούμε. Και τώρα τα εκατομμύρια φωνές στην Αγγλία δεν πρέπει να αγνοηθούν».

«Έχουμε τη μεγάλη ευκαιρία να αλλάξουμε τον τρόπο που οι Βρετανοί κυβερνώνται, προς το καλύτερο», πρόσθεσε.

«Είμαι ευχαριστημένος. Θα ράγιζε η καρδιά μου αν έβλεπα το Ηνωμένο Βασίλειο να φτάνει στο τέλος του», συνέχισε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Ο Κάμερον επανέλαβε ότι έχει έρθει η ώρα για μία «ισορροπημένη λύση» για όλους τους κατοίκους του

Ηνωμένου Βασιλείου και ότι οι φωνές των ανθρώπων της Αγγλίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπ’όψιν.

«Τώρα πρέπει να μετατρέψουμε αυτό [το αποτέλεσμα] σε μία στιγμή που όλοι μαζί θα οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο. Αγγλία, Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία θα πρέπει να είναι σε θέση να ψηφίσουν επί των φόρων, των δαπανών και των εσόδων», υπογράμμισε ακόμη.

O Ντέιβιντ Κάμερον δεσμεύτηκε ότι να προχωρήσει άμεσα στην παραχώρηση περισσότερων αρμοδιοτήτων στη Σκωτία, τόσο στον φορολογικό τομέα όσο και στο σύστημα περίθαλψης, ωστόσο, όπως δήλωσε το ίδιο καθεστώς θα ισχύσει και για την Αγγλία, την Ουαλία και τη Βόρειο Ιρλανδία.

Το σχετικό πλαίσιο, όπως διευκρίνισε, θα παρουσιαστεί τον Νοέμβριο ενώ το τελικό νομοσχέδιο αναμένεται να είναι έτοιμο τον Ιανουάριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα