Ν.Σύψας: Οι εκκλησίες θα ανοίξουν αλλά όχι όπως παλιά – Στην παραλία με 2 μέτρα απόσταση – Μάσκα στο μετρό

«Στην επιτροπή το έχουμε ήδη συζητήσει και υπάρχει ήδη σχέδιο για το πως θα ανοίξουν οι εκκλησίες με ασφάλεια. Νομίζω ότι υπάρχει και συναίνεση της εκκλησιάς η πολιτική ηγεσία θα ανακοινώσει σύντομα πως θα ανοίξουν, δεν θα ανοίξουν όπως ήταν παλιά», δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, Νίκος Σύψας.

«Δεν θα έχουμε συνωστισμό, εκατοντάδες πιστούς θα τηρείται πάντα η αρχή της απόστασης και μέσα στην εκκλησία όλες οι λατρευτικές λεπτομέρειες θα αλλάξουν

σύμφωνα με τα νέα δεδομένα. Λιγότεροι πιστοί, καλός εξαερισμός καλή απολύμανση. Ενδεχομένως δεν θα φιλάμε τις εικόνες ή το χέρι του ιερέα, αλλά θα κάνουμε υπόκλιση σεβασμού. Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να πηγαίνουμε στην εκκλησιά χωρίς να παραβιάζονται οι οροί ασφαλείας διευκρίνισε ο κ. Σύψας.

Άμεσο άνοιγμα των εκκλησιών ζητά ο Ιερώνυμος με επιστολή του

Αναφορικά με τις καλοκαιρινές διακοπές, ο Νίκος Σύψας χαρακτήρισε επίσης ως εξαιρετική ιδέα και το να δοθούν προς χρήση στους πολίτες κομμάτια του μετώπου που δεν είχαν αξιοποιηθεί στην παραλιακή για μεγαλύτερες αποστάσεις, κάνοντας την ίδια ώρα λόγο για πάνω από 2 μέτρα απόσταση στην παραλία το καλοκαίρι προκειμένου να μειωθούν η πιθανότητες διασποράς του ιού.

ΓΙΑ ΤΑ ΜΜΜ

Ο κ. Σύψας χαρακτήρισε εξαιρετική ιδέα το σπάσιμο των όρων προσέλευσης των εργαζόμενων στην εργασία τους προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα μέσα μεταφοράς και δήλωσε ότι «ετοιμάζεται επιχειρησιακό σχέδιο λειτουργίας των Μέσων  όπως και η χρήση της μάσκας και ιδίως στο μετρό. Όλα συζητούνται μαζί με το υπουργείο Μεταφορών».

«Το σχέδιο θα είναι μαραθώνιος με την έννοια ότι η άρση των μέτρων θα γίνεται σταδιακά. Με ασφάλεια ανάμεσα στις δέσμες των μέτρων που θα αίρονται θα υπάρχει χρονικό διάστημα 2 εβδομάδων, το μόνο που δεν θέλουμε είναι να έχουμε επανάκαμψη της επιδημίας και να αναγκαστούμε να πάρουμε ξανά μέτρα. Αυτό θα είναι καταστροφικό και για την κοινωνία και για την οικονομία».

Keywords
Τυχαία Θέματα