Ν.Παππάς: Άξιος για τον ΕΛΔΟ ο κ. Κριμιζής αλλά υπάρχουν και άλλοι άξιοι επιστήμονες

Στον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό – ΕΛΔΟ βεβαίως και υπάρχει αξιοκρατία. Άξιος και ο κ. Κριμιζής, άξιοι και οι υπόλοιποι επιστήμονες που στελεχώνουν τον Οργανισμό. Όλοι έχουν εξαιρετικά βιογραφικά και διεθνή αναγνώριση. Για παράδειγμα, ο κ. Σταυρινίδης ήταν επικεφαλής της Τεχνικής Υπηρεσίας της ESA, επισήμανε στην ΕΡΤ ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος

Παππάς.

Η επίβλεψη όμως της διαστημικής πολιτικής γίνεται από την Πολιτεία. Δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη για τη χάραξη πολιτικής μια Ανώνυμη Εταιρεία του Δημοσίου, τόνισε.

“Θα υπερασπιστούμε με σθένος το ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει παραγωγός διαστημικών αντικειμένων και υπηρεσιών. Δεν μπορεί να είναι καταναλωτής και ενοικιαστής για πάντα”.Μιλώντας για τον Hellas Sat ο υπουργός επανέλαβε ότι με τις προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες η δορυφορική πολιτική της χώρας ήταν στην απόλυτη εγκατάλειψη και τώρα με τη νέα σύμβαση έχει υπερτριπλασιαστεί η δυνατότητα της χώρας να χρησιμοποιήσει δορυφορικές υπηρεσίες που θα την βοηθήσουν σε πολλούς τομείς (άμυνα, περιβάλλον, κλπ).

Μιλώντας για τις νέες τεχνολογίες και το γρήγορο ίντερνετ, ο Ν. Παππάς είπε ότι «εμείς κάναμε στρατηγική επιλογή όλους τους διαθέσιμους πόρους να τους διοχετεύσουμε στην αιχμή της τεχνολογίας» για να γίνει η χώρα συμβατή με τους στόχους και της ΕΕ στη συνδεσιμότητα.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι τις επόμενες μέρες έρχεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την κάλυψη των ‘’λευκών περιοχών” της χώρας με τηλεοπτικό σήμα, προσθέτοντας ότι μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού και οι κάτοικοι των απομακρυσμένων νησιών της Ελλάδας θα έχουν πρόσβαση στο ελληνικό τηλεοπτικό προϊόν.

Μιλώντας για το σύστημα ψηφιακών υπογραφών στο Δημόσιο, ο Ν. Παππάς είπε ότι στόχος είναι, μέχρι το τέλος του 2018, το σύστημα να εφαρμόζεται σε ολόκληρο τον δημόσιο τομέα, κάνοντας πιο εύκολη τη ζωή και των πολιτών και των δημόσιων λειτουργών, και καταπολεμώντας ριζικά τα φαινόμενα διαφθοράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα