ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ: Μειώθηκαν οι μίζες, ήρθαν οι κλέφτες! Βόλος, Λαμία, Λάρισα, Αγ.Σάββας…

Μπορεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να υποστηρίζει ότι επί κυβέρνησης της Αριστεράς μπήκε τάξη και μειώθηκαν οι μίζες, ωστόσο πλέον τα δημόσια νοσοκομεία βρίσκονται αντιμέτωπα με ένα νέο ασύλληπτο φαινόμενο: τις κλοπές ιατρικού εξοπλισμού!

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του «Αχιλλοπουλείου» νοσοκομείου στον Βόλο. Η κλοπή του πανάκριβου εξοπλισμού απετράπη την τελευταία στιγμή.
Το μεσημέρι της Κυριακής, ένας εργαζόμενος του Ακτινολογικού μπήκε τυχαία στο Γαστρεντερολογικό τμήμα και βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με έναν άγνωστο! Μόλις τον είδε ο εισβολέας, έσπασε ένα

τζάμι και διέφυγε τρέχοντας από το ίδρυμα, έχοντας κρεμασμένο στον ώμο του ένα σακ βουαγιάζ. Όπως διαπιστώθηκε από την καταμέτρηση, είχε καταφέρει να αρπάξει δύο γαστροσκόπια, αξίας 30.000 ευρώ!

Το πιθανότερο σενάριο που εξετάζει η Ασφάλεια, είναι η εισβολή στο νοσοκομείο να έγινε βάσει οργανωμένου σχεδίου, όπως και στον «Άγιο Σάββα». Το βέβαιο είναι ότι τα περιστατικά αυτά σίγουρα προκαλούν ανησυχία και έκπληξη, καθώς είναι απαράδεκτο να μην φυλάσσονται τα δημόσια νοσοκομεία την ώρα που αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα.

Κλοπή ιατρικού εξοπλισμού σημειώθηκε και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας το Σαββατοκύριακο. Κλοπές μεγάλης αξίας και στα νοσοκομεία Βόλου και Λαμίας! Προηγήθηκε η προ ημερών (15 Μαίου) κλοπή εξοπλισμού αξίας άνω των 400.000 ευρώ στον Άγιο Σάββα…

Η κλοπή στη Λάρισα

Όπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του νοσοκομείου Λάρισας, εκλάπησαν δύο γαστροσκόπια και δύο κολονοσκόπια από το Γαστρεντερολογικό Εξωτερικό Ιατρείο της Πανεπιστημιακής κλινικής. Τα δύο ήταν λειτουργικά και τα άλλα ήταν σε διαδικασία να επισκευαστούν.

Η αξία των κλεμμένων ανέρχεται περίπου στις 15.000 ευρώ και αυτό λόγω παλαιότητας, ενώ για να τα αντικαταστήσει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με καινούρια θα απαιτηθούν περίπου 80.000 ευρώ, σύμφωνα με τη διοίκηση.

Πέραν της οικονομικής ζημιάς, πρόβλημα εντοπίζεται και στα προγραμματισμένα ραντεβού των ασθενών που ακυρώθηκαν για σήμερα και αύριο, ενώ εξετάζονται τρόποι για την επίλυση του προβλήματος.

Από τη διοίκηση του Νοσοκομείου κλήθηκε το Τμήμα Ασφάλειας Λάρισας για να επιληφθεί της υπόθεσης και είναι σε εξέλιξη η προανάκριση που διενεργείται.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Παναγιώτης Νάνος κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων και αποφάσισε την διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Κλοπή διαγνωστικών μηχανημάτων και από το Νοσοκομείο Λαμίας

Λίγη ώρα νωρίτερα είχε γνωστό ότι σημειώθηκε κλοπή διαγνωστικών μηχανημάτων τα ξημερώματα από το Νοσοκομείο Λαμίας,

Επισήμως ανακοινώθηκε ότι σήμερα στις 08:30 το πρωί η Διευθύνουσα του Γ.Ν Λαμίας με την παρουσία του Επιμ. Α’ Πνευμονολογίας – Υπεύθυνου του Βρογχοσκοπικού Εργαστηρίου του Γ.Ν Λαμίας, ενημέρωσαν τη διοίκηση για τη διάρρηξη και κλοπή μηχανημάτων του Βρογχοσκοπικού και Γαστρεντερολογικού Εργαστηρίου, τα οποία βρίσκονται στον 4ο όροφο του Γ.Ν Λαμίας.

Άμεσα ενημερώθηκε το ΕΚΕΠΥ και αμέσως μετά το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας.

Κατόπιν τούτων, πιστοποιήθηκε η κλοπή δύο κολονοσκοπίων και ενός γαστροσκοπίου από το Γαστρεντερολογικό Εργαστήριο καθώς και ενός βρογχοσκοπίου από το Βρογχοσκοπικό Εργαστήριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα