Ν.Καραμούζης: Νέοι “παίκτες” και διαδίκτυο θα αλλάξουν τα πάντα στις τράπεζες

20:15 2/3/2019 - Πηγή: BankWars

Μέσω της τεχνολογίας θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη συγκέντρωση του τραπεζικού κλάδου στην Ευρώπη καθώς πρωτοπόροι του διαδικτύου αλλά και παραδοσιακές τράπεζες που επενδύουν στην τεχνολογία θα επεκταθούν σε νέες αγορές.

Ακόμη και στην Ελλάδα, παρά τα capital controls και την αβεβαιότητα, ο αριθμός των συναλλαγών που γίνονται στο τραπεζικό κατάστημα

έχει μειωθεί στο 23% από 40% πριν κάποια χρόνια. Οι τράπεζες πρέπει να επενδύσουν στην τεχνολογία.

Τα παραπάνω επισήμανε ο Ν. Καραμούζης, πρόεδρος της Eurobank και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, στο πλαίσιο ομιλίας του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Ο κ. Καραμούζης είπε ότι το τραπεζικό σύστημα στην Ευρώπη σήμερα είναι πολύ πιο ισχυρό και ανθεκτικό για να αντιμετωπίσει μία επόμενη κρίση, καθώς έχουν γίνει τεράστια βήματα προόδου από την εποχή της Lehman Brothers και της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Οι τράπεζες, είπε, είναι καλύτερα κεφαλαιοποιημένες, με καλύτερη ρευστότητα. Δεν είναι τυχαίο, τόνισε ο κ. Καραμούζης, ότι ο δείκτης κεφαλαίων Core Tier I των ευρωπαϊκών τραπεζών κινείται περίπου στο 14%, ποσοστό διψήφιο από 7 χρόνια πριν.

Αναφερόμενος στο πρόβλημα των NPLs, τόνισε ότι παραμένει σοβαρό στον Νότο της Ευρώπης, Ελλάδα, (το 20% των NPLs της Ευρώπης), Ιταλία, Κύπρος,Πορτογαλία.

Keywords
Τυχαία Θέματα