Νηρέας: Νέα εποχή με λειτουργική κερδοφορία

01:08 2/7/2016 - Πηγή: BankWars

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΝΗΡΕΑΣ κ. Αντώνης Χαχλάκης κατά την ομιλία του προς τους μετόχους της εταιρείας στην Γ.Σ., επισήμανε ότι το 2015 “αποτελεί πλέον παρελθόν αλλά δεν παύει να είναι έτος ορόσημο για τον Όμιλο”.

Όπως είπε, η εταιρεία ολοκλήρωσε με επιτυχία την κομβικής σημασίας αναδιάρθρωση των δανείων του και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του με την εισφορά μέρους των χρηματικών απαιτήσεων των πιστωτριών

Τραπεζών.

Υλοποιήσαμε ακόμη έναν σημαντικό εταιρικό μετασχηματισμό απορροφώντας την SEAFARM IONIAN και ενσωματώνοντας μεγάλο παραγωγικό δυναμικό σε όλη την Ελλάδα απευθείας πλέον στην μητρική εταιρεία. “Έτσι έκλεισε με επιτυχία και ο κύκλος που είχε ξεκινήσει το 2005 όταν ο ΝΗΡΕΑΣ ως στρατηγικός επενδυτής ανέλαβε να διασώσει και να διαχειριστεί την εταιρεία αυτή.

Αυτό όμως που μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους είναι ότι ο Ομιλός μας επανήλθε σε τροχιά λειτουργικής κερδοφορίας μετά από αρκετά δύσκολα χρόνια.

Το αποτέλεσμα ήταν συνέπεια συντεταγμένης προσπάθειας της Διοίκησης της εταιρείας, του management, όλων των ανθρώπων του ΝΗΡΕΑ αλλά και των άλλων κοινωνικών μας εταίρων, προμηθευτών και πιστωτών.

Έχοντας πλέον σταθερές βάσεις ξεκινήσαμε το 2016 από μία νέα αφετηρία, προσανατολιζόμενοι στον σχεδιασμό ανάπτυξης της εταιρείας για τα επόμενα χρόνια.

Επιδίωξή μας είναι να συνδυάσουμε την συνεχή βελτίωση της αποδοτικότητας και της κερδοφορίας μας με πολυεπίπεδες και πρωτοπόρες δράσεις που στοχεύουν στην αειφορία της δραστηριότητάς μας, την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάδειξη της Εταιρικής Κοινωνική Ευθύνης ως κύριο πυλώνα της εταιρικής μας ταυτότητας.

Έχουμε την ισχυρή πεποίθηση ότι ο ΝΗΡΕΑΣ, με όραμα και τεχνοκρατισμό, θα συνεχίσει να πρωτεύει από κάθε αποψη και να πρωτοστατεί στις εξελίξεις.”
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας και μέτοχος, κος Αριστείδης Μπελλές, δήλωσε “Θεωρούμε ιδιαίτερα θετικό το επενδυτικό ενδιαφέρον που ήδη εκδηλώνεται για τον κλάδο μας, αφού έτσι αναγνωρίζεται η δυναμική της δραστηριότητάς μας σε διεθνές επίπεδο. Η ιχθυοκαλλιέργεια στην Ελλάδα και ιδιαίτερα η εταιρεία μας είναι αποδεδειγμένα απο τους στηλοβάτες των εξαγωγών και της εθνικής οικονομίας, παράγοντας εξαιρετικά προϊόντα με ισχυρή ζήτηση σε όλες τις αγορές.”

Keywords
Τυχαία Θέματα