Νίκος Παπαθανάσης: 7 δισ. ευρώ από δημόσιους και ιδιωτικούς πόρους στις περιοχές της απολιγνιτοποίησης

Η έναρξη των διαρθρωτικών ταμείων θα φέρουν στη χώρα το «αστρονομικό ποσό»,   των 77 δισ. ευρώ., καθώς δεν είναι μόνο το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά είναι πάρα πολλά εργαλεία τα οποία έρχονται να συμπληρώσουν και να στηρίξουν τις οικογενειακές επιχειρήσεις τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αρμόδιος για τις ιδιωτικές επενδύσειc και τις ΣΔΙΤ Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στο 4 th Family Business Conference, στο   το οποίο διοργανώνεται

από την Palladian Conferences για τέταρτη συνεχή χρονιά.

«Η Ελληνική Πολιτεία έρχεται να στηρίξει με προγράμματα τις μικρομεσαίες και οικογενειακές επιχειρήσεις που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και χρήζουν ιδιαίτερης στήριξης. Βασικοί πυλώνες σε όλα τα προγράμματα είναι
η Πράσινη και Ψηφιακή Μετάβαση και τα κριτήρια ESG τα οποία δεν χρηματοδοτούνται μόνο από το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και από τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο και τα προγράμματα ΕΣΠΑ 2021-27».

Αναφερόμενος στις περιοχές της απολιγνιτοποίησης, σημείωσε ότι «έχουμε λάβει πολύ υψηλούς πόρους για να μεταβούμε στην επόμενη εποχή και θα φέρουν στις περιοχές αυτές περίπου 7 δισ. ευρώ από δημόσιους και ιδιωτικούς πόρους και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας για να κρατήσουν τις νέες και τους νέους στον τόπο τους και αυτό αφορά και τις οικογενειακές επιχειρήσεις των περιοχών αυτών».

Ενώ κλείνοντας, ανέφερε την πρόσφατη επιχειρηματική κίνηση της οικογένειας Σαράντη που επέκτεινε τις δραστηριότητες της και σημείωσε ότι αυτές είναι οι κινήσεις που θέλει να στηρίξει η Πολιτεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα