“Νικήτρια” η ΕΚΤ στη διαμάχη με το Bloomberg για τα ελληνικά swaps

Νικήτρια αναδείχθηκε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη δικαστική διαμάχη της με το πρακτορείο Bloomberg, όσον αφορά τις πληροφορίες για τα ελληνικά swaps.

“Η ΕΚΤ δεν θα χρειαστεί να αποκαλύψει τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα χρησιμοποίησε τα παράγωγα για να αποκρύψει μέρος του χρέους της,

καθώς το ανώτατο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή του Βloomberg για δημοσιοποίηση των στοιχείων αυτών”, σχολιάζει το ίδιο το πρακτορείο Bloomberg, σε σημερινό δημοσίευμά του.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, με απόφαση ημερομηνίας 6 Φεβρουαρίου, απέρριψε την προσφυγή του Bloomberg να αποκτήσει πρόσβαση σε δύο απόρρητα έγγραφα της ΕΚΤ.

“Οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι, εκείνοι που σήκωσαν δηλαδή στους ώμους τους το βάρος των δύο πακέτων διάσωσης της Ελλάδας, δεν θα μάθουν ποτέ αν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι γνώριζαν τις παρατυπίες των ελληνικών αρχών, πριν εκείνες γίνουν γνωστές το 2009″, αναφέρει το Bloomberg, φοβερά ενοχλημένο για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

“Η υπόθεση αυτή είχε έναν και μόνο σκοπό: Να υπηρετήσει το δικαίωμα των πολιτών να γνωρίζουν την αλήθεια. Αν δηλαδή οι Ευρωπαίοι επέτρεψαν στην Ελλάδα να αποκρύψει το έλλειμμά της”, σχολιάζει ο αρχισυντάκτης του Bloomberg, Matthew Winkler.

“Είμαστε απογοητευμένοι με την απόφαση του δικαστηρίου, αλλά θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας με στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας που διέπουν τις αγορές στην Ευρώπη, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο”, προσθέτει ο ίδιος.

Original article: “Νικήτρια” η ΕΚΤ στη διαμάχη με το Bloomberg για τα ελληνικά swaps.

Keywords
Τυχαία Θέματα