Νέο σποτ του Μαξίμου για το ν/σ για την αναδοχή και την υιοθεσία

Στη δημοσιότητα έδωσε το επικοινωνιακό επιτελείο του πρωθυπουργού άλλο ένα σποτ προώθησης του κυβερνητικού έργου, αυτή τη φορά με θέμα την ψήφιση του νομοσχεδίου για την υιοθεσία και την αναδοχή. Στο βίντεο φιλοξενούνται δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου, του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Καραγιαννίδη, της προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής, καθώς και του Θοδωρή Ντάνου, παιδιού ανάδοχης οικογένειας.

«Η ζωή μου ξεκίνησε από 2 χρονών να μπαίνω σε ένα ίδρυμα μέχρι

τα 6 μου και από εκεί και πέρα με πήρε μια οικογένεια και μεγάλωσα μέχρι τα 25. Όλα αυτά τα χρόνια πήρα αγάπη, πήρα μια αγκαλιά, πήρα εφόδια» αναφέρει ο Θοδωρής Ντάνος.

«Ο νέος νόμος για την αναδοχή και υιοθεσία βάζει τέλος σε μια τραγωδία. Τραγωδία να είναι τα παιδιά μέσα στα ιδρύματα και από την άλλη να υπάρχουν αγκαλιές γονιών που δεν γεμίζουν γιατί ο χρόνος αναμονής είναι τεράστιος που τους αποθαρρύνει. Για πρώτη φορά το κράτος αλλά και όλοι μας θα ξέρουμε πόσα παιδιά υπάρχουν και περιμένουν στα ιδρύματα μια αγκαλιά και πόσοι γονείς ήδη είναι έτοιμοι να τα υιοθετήσουν ή να γίνουν ανάδοχοι γονείς. Θέλω να σας καλέσω όλους, ανοίξτε την αγκαλιά σας για να βγουν τα παιδιά από τα ιδρύματα. Μάθετε για την αναδοχή που είναι μια πράξη υπέρτατης γενναιοδωρίας και αγάπης. Θα σας αποζημιώνει σε όλη σας τη ζωή» αναφέρει στο βίντεο η κ. Φωτίου.

«Ο νόμος ανοίγει δρόμο για την αγκαλιά υπεύθυνα, ελεγχόμενα, χωρίς γραφειοκρατία. Επιτάχυνση των διαδικασιών. Από 4-6 χρόνια σήμερα, σε 8 έως 12 μήνες θα ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την αναδοχή, ενώ για την υιοθεσία θα εκκρεμεί μόνο η δικάσιμος. Αναδοχή, υιοθεσία, οικογενειακή αποκατάσταση όλων των ανήλικων παιδιών. Καθιέρωση επαγγελματικής αναδοχής για τα παιδιά με αναπηρίες και για τα βρέφη που παραμένουν στα μαιευτήρια. Κάθε παιδί θα έχει προσωπικό ηλεκτρονικό φάκελο. Τέλος στα δράματα αναζήτησης της καταγωγής» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο σποτ, το οποίο ολοκληρώνεται με το γνωστό πλέον σλόγκαν «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη».

Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι για ακόμη μια φορά, και ανεξάρτητα από το εάν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί με το περιεχόμενο τους, τα σποτάκια, την ευθύνη για τη σύλληψη και την υλοποίηση των οποίων έχει η επικοινωνιολόγος και εκ των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού κ. Ζωή Χαλιδιά, είναι εξαιρετικά προσεγμένα και καλογυρισμένα.

Δείτε το βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα