Νέο ραντεβού Στουρνάρα-Τρόικας την Τρίτη – Πάει για Δεκέμβριο η συμφωνία

Νέο ραντεβού μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και της τρόικας ορίστηκε για την Τρίτη.

Η συνάντηση διήρκησε 4 ώρες και σε αυτή καταβλήθηκαν προσπάθειες για να περιοριστεί η διαφορά των δύο πλευρών όσον αφορά στα πρόσθετα μέτρα για το 2014.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε, έπειτα και από την τετράωρη συνάντηση που είχε το οικονομικό επιτελείο με την τρόικα,

ότι ο στόχος της κυβέρνησης επικεντρώνεται σε δύο σημεία:

Πρώτον να συμφωνηθεί ένα βασικό σενάριο για την εκτέλεση του προϋπολογισμού 2013 και για τον προϋπολογισμό 2014

Και δεύτερον να εξεταστεί το κατά πόσον οι παρεμβάσεις από το υπουργείο Εργασίας και τα αποτελέσματα από τη φορολογική συμμόρφωση (π.χ. αύξηση εσόδων, λόγω ανάπτυξης της οικονομίας) και τη φορολογική διοίκηση, υπερκαλύπτουν το δημοσιονομικό κενό του 2014.

Οι επικεφαλής της τρόικας δεν επείγονται να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις.

Μάλιστα, ζητούν συνεχώς πρόσθετα στοιχεία, προκειμένου να πειστούν για τις αιτιάσεις της ελληνικής πλευράς σχετικά με τις αναγκαίες παρεμβάσεις στην οικονομία. Αντίθετα, ανέφερε ο ίδιος παράγοντας, η ελληνική πλευρά επείγεται να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις, με δεδομένη την κατάθεση του νέου προϋπολογισμού έως τις 21 Νοεμβρίου.

Χαρακτηριστικό της ασάφειας, που καλύπτει τη στάση κυρίως της τρόικας, είναι και το γεγονός ότι την Τρίτη θα συζητηθεί και το εάν και πότε οι εκπρόσωποι των δανειστών θα επανέλθουν στην Αθήνα, αφού εκ των πραγμάτων, οι συζητήσεις θα διακοπούν λόγω της συνεδρίασης του Eurogroup στις 14 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με έγκυρες εκτιμήσεις, συμφωνία πριν τον Δεκέμβριο δεν πρόκειται να υπάρξει.

Original article: Νέο ραντεβού Στουρνάρα-Τρόικας την Τρίτη – Πάει για Δεκέμβριο η συμφωνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα