Νέο μακελειό στις ΗΠΑ: Τρία παιδιά και τρεις ενήλικες σκοτώθηκαν σε ένοπλη επίθεση σε σχολείο

Τρία παιδιά και τρεις ενήλικοι σκοτώθηκαν χθες Δευτέρα μέσα σε πρωτοβάθμιο ιδιωτικό σχολείο στη Νάσβιλ, στην πολιτεία Τενεσί των ΗΠΑ, με δράστιδα σύμφωνα με τις Αρχές μία 28χρονη διεμφυλική γυναίκα ονόματι Όντρεϊ Χέιλ, η οποία σκοτώθηκε από αστυνομικούς.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η Χέιλ μπήκε χθες το πρωί στο μικρό ιδιωτικό χριστιανικό σχολείο «The Covenant School» οπλισμένη με δύο τουφέκια εφόδου και πιστόλι, πυροβολώντας μια γυάλινη πόρτα. Κατευθύνθηκε στον πρώτο όροφο του εκπαιδευτικού ιδρύματος, στο

οποίο είχε φοιτήσει, πυροβόλησε και σκότωσε τρία παιδιά, δυο κορίτσια και ένα αγόρι, ηλικιών μεταξύ 8 και 9 ετών, και τρεις ενήλικους, ηλικιών μεταξύ 60 και 61 ετών. Το όνομα του ενός από τα ενήλικα θύματα, της Κάθριν Κουνς, αντιστοιχεί σε αυτό της διευθύντριας του σχολείου, σύμφωνα με τον ιστότοπό του.

Αστυνομικοί που έσπευσαν άμεσα στο σημείο εξουδετέρωσαν την ένοπλη, ο θάνατος της οποίας διαπιστώθηκε περίπου ένα τέταρτο από τη στιγμή που έγινε η πρώτη κλήση στην αστυνομία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της Ντον Άαρον.

Hale fired a number of rounds inside the Covenant Church/School building. She was armed with these 3 guns and significant ammunition. pic.twitter.com/3LYOU2r0sh

Metro Nashville PD (@MNPDNashville) March 28, 2023

Το κίνητρο παραμένει άγνωστο, πάντως η Όντρεϊ Χέιλ μπορεί να έτρεφε «μνησικακία» για το σχολείο όπου φοίτησε, εκτίμησε ο αρχηγός της αστυνομίας της Νάσβιλ Τζον Ντρέικ, προσθέτοντας ότι κατά την έρευνα στο σπίτι της βρέθηκε «μανιφέστο» που αναφερόταν και σε άλλους δυνητικούς στόχους. Το κείμενο, λεπτομερές σχέδιο που έδειχνε «τις εισόδους» στο σχολείο και άλλα «γραπτά» βρέθηκαν μέσα στο αυτοκίνητό της. Το σύνολο των τεκμηρίων που συγκεντρώθηκαν υποδεικνύει πως επρόκειτο για έγκλημα εκ προμελέτης, πρόσθεσε.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεν έκρυψε την αναστάτωσή του για το «άρρωστο» έγκλημα και διέταξε να κυματίζει μεσίστια η σημαία των ΗΠΑ στον Λευκό Οίκο και σε όλα τα ομοσπονδιακά κτίρια ως τη δύση του ηλίου την 31η Μαρτίου, σε απότιση φόρου τιμής στα θύματα.

Η βία με τη χρήση όπλων «κομματιάζει την ίδια την ψυχή του έθνους μας», σχολίασε από τον Λευκό Οίκο, καλώντας για ακόμη μια φορά το Κογκρέσο να απαγορεύσει την πώληση τουφεκιών εφόδου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος καλεί εδώ και καιρό το κοινοβούλιο να απαγορεύσει ή τουλάχιστον να επιβάλει περισσότερους περιορισμούς στην κατοχή όπλων που μπορούν να σκοτώσουν πολλούς μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, αλλά προσκρούει στην άρνηση της ρεπουμπλικανικής αντιπολίτευσης.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα