Νεκροί 54 στο σούπερ μάρκετ στη Λετονία

Δολοφονία χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Λετονίας, Άντρις Μπέρζινς, το περιστατικό της κατάρρευσης του σούπερ μάρκετ, με αποτέλεσμα τον θάνατο 54 ανθρώπων.

«Πρόκειται για μία υπόθεση που θα πρέπει να ειπωθεί ανοιχτά ότι είναι δολοφονία υπερβολικά πολλών ανυπεράσπιστων ανθρώπων» , είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Η επιχείρηση των σωστικών συνεργείων στα ερείπια του σούπερ μάρκετ Maxima στη Ρίγα σταμάτησε όταν τμήμα της οροφής που είχε παραμείνει ανέπαφο μετά το ατύχημα της Πέμπτης, κατέρρευσε σήμερα το απόγευμα.

Κι άλλα τμήματα του κτηρίου κρίθηκαν ασταθή καθιστώντας τις

επιχειρήσεις διάσωσης υπερβολικά επικίνδυνες.

«Αφού συμβουλευθήκαμε εμπειρογνώμονες, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η περαιτέρω παρουσία διασωστών στον χώρο θέτει σε κίνδυνο τις ζωές τους» , είπε σε συνέντευξη Τύπου η υφυπουργός Εσωτερικών Ιζλε Πέτερσον-Γκόντμαν.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών ενδέχεται να είναι υψηλότερος από 54 καθώς η αστυνομία υποστηρίζει ότι ειδοποιήθηκε για επτά αγνοούμενους οι οποίοι ενδέχεται να έχουν καταπλακωθεί από την οροφή του σουπερμάρκετ που κατέρρευσε ενώ ήταν γεμάτο από κόσμο που έκανε τα ψώνια του.

Ο επικεφαλής των Πρώτων Βοηθειών Αρμάντς Πλορίνς είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι οι πιθανότητες να βρεθούν επιζώντες είναι σχεδόν ανύπαρκτες.

Η αστυνομία αναζητεί στοιχεία για το αν η κατάρρευση της οροφής ενδεχομένως οφείλεται σε κατασκευαστικό σφάλμα ή σε σφάλμα στον σχεδιασμό του κτιρίου.

Original article: Νεκροί 54 στο σούπερ μάρκετ στη Λετονία.

Keywords
Τυχαία Θέματα