Νέες “βόμβες” Φίλη στην Κεντρική Επιτροπή για Καμμένο και ΕΡΤ

Νέες… ρουκέτες για την κατάσταση στη δημόσια τηλεόραση αλλά και για τον Πάνο Καμμένο «εκτόξευσε» ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, συνεχίζοντας την ολοένα κι εντεινόμενη κόντρα του τόσο με τον Νίκο Παππά, όσο και με τον κυβερνητικό εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Φίλης είπε μεταξύ άλλων πως «το θέμα της ΕΡΤ είναι κομβικό θέμα δημοκρατικών

αξιών. Πολλοί μου είπαν ότι συμφωνούν μαζί μου».

Όπως είπε, «τέσσερις φορές σε ενάμιση χρόνο έβαλα το θέμα της ΕΡΤ στα όργανα και αναβλήθηκε η συζήτηση». «Έμαθα από εφημερίδες» συνέχισε, «ότι διορίστηκε διοίκηση που αγνοούσε το κόμμα. Ειπώθηκε και από τον Δραγασάκη, δεν ξέραμε τίποτα».

Στη συνέχεια, ο κ. Φίλης προειδοποίησε: «Θα υποστούμε μεγάλη πολιτική ζημιά. Σας θυμίζω ότι ο Σαμαράς έπεσε και από την ΕΡΤ. Δεν ειναι παρωνυχίδα, είναι κρίσιμο θέμα. Δεν είναι του Μητσοτάκη οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ. Είναι λανθασμένη η πολιτική, αυτό είναι το πρόβλημα».

“Ο Καμμένος είναι καρικατούρα του Σαλβίνι”

Επίθεση στον Πάνο Καμμένο, τον οποίο χαρακτήρισε «καρικατούρα» εξαπέλυσε από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης. «Δυστυχής βλέπω ότι ο Καμμένος θεωρεί ότι μπορεί να παίξει το παιχνίδι του Σαλβίνι στην Ελλάδα. Θα απογοητευτεί όμως. Είναι καρικατούρα», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Και συνέχισε: «Πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας ώστε να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα μας και να μην υπάρξει καμία προσπάθεια παρεμπόδισης του προγράμματος μας και του έργου μας».

Επιπλέον χαρακτήρισε στοιχείο απολιτικοποίησης το γεγονός ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν συζητούν το πρόβλημα που έχει προκύψει με τον υπουργό Άμυνας. Για την συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είπε ότι ορθώς έγινε αλλά «σήμερα εξαντλεί την δυναμική της αυτή η συνεργασία».

Παπαδόπουλος: Ο Καμμένος άδειασε χοντροκομμένα τον Τσίπρα

Αλλά κι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκης Παπαδόπουλος εκτίμησε ότι η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ δεν μπορεί να συνεχιστεί μέχρι τον Οκτώβρη του 2019. «Δεν μπορούμε με την πολιτική των ΑΝΕΛ και μετά το άδειασμα που έκανε στον Αλέξη Τσίπρα. Είναι ένα ζήτημα χοντροκομμένο», είπε ο Σάκης Παπαδόπουλος.

Παράλληλα τόνισε ότι δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να μιλάει για πολιτική συμμαχιών και με το Δανέλλη και με τον Κατσίκη. «Όταν καταγγέλλουμε τη ΝΔ για εθνικολαϊκισμό, δεν μπορούμε να μη βλέπουμε τον εθνικολαϊκισμό του γείτονα και του συνεταίρου», κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα